Работодателите в някои сектори са принудени да осигуряват служителите си

...
Работодателите в някои сектори са принудени да осигуряват служителите си
Коментари Харесай

БСК: Някои работодатели са принудени от служителите си да ги осигуряват на минимална заплата

Работодателите в някои браншове са принудени да обезпечават чиновниците си на минимална заплата и да не подписват трудови контракти, тъй като самите чиновници желаят по този начин . Това съобщи ръководителят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев по време на показване на проучване на сивата стопанска система. По думите му това се случва, тъй като работодателите имат потребност от фрагменти и откакто няма искащи за цялостни осигуровки, самите работодатели били принудени да нарушат закона .
Според зам.-председателя на БСК Камен Колев става въпрос основно за микробизнеса. Той не посочи тематичното секторно разделяне в тази област, където се случва по този начин.
Само за осем години - в интервала сред 2008 и 2016 година - несъбраните данъчни вземания в България са цели 22,6 милиарда лв., сподели изследването на Българската стопанска камара (БСК) за промените в сивата стопанска система, като оттова прецизираха, че става дума даже за занижени оценки.
От 2007 до предходната година изменението на размера на сивата стопанска система е приблизително 3,1 на 100. Най-драматичен е бил растежът през 2010 година (над 5,02 на сто), като той последователно понижава в идващите години, сочи проучването, което е основано на числови данни на Национален статистически институт, Евростат и други
Индикатор за повишаването на сивия бранш е фактът, че нарастването на данъчните доходи е доста по-малко, в сравнение с би трябвало да бъде при съществуващото повишаване на базови стопански параметри.
Символично са се трансформирали да вземем за пример приходите от акцизи, макар че акцизните ставки са се вдигнали доста - от 12 на 33 на 100 за горивата, над 20 пъти за цигарите, нараствания има и при природния газ, алкохола и други „ Акцизите са върху размерите, не върху цената, а у нас размерите са доста огромни в последните години – значи би трябвало да има страхотни доходи. А ги няма “, разяснява Данев.
Особено тревожна е наклонността на понижаване на каузи на Данък добавена стойност и налог „ облага “ в приходната част на бюджета (от 34,1% на 32,9% за Данък добавена стойност и 9,5% на 8% за Директива за птиците от общо данъчните доходи за 2007 и надлежно 2016 г.).
Какво още са открили от БСК за промените в сивата стопанска система прочетете в

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР