Работодателите на служителите по сигурността на летищата в Германия и

...
Работодателите на служителите по сигурността на летищата в Германия и
Коментари Харесай

Германските работодатели и синдикати с принципно съгласие за прекратяване на стачките на летищата

Работодателите на чиновниците по сигурността на летищата в Германия и профсъюзът Verdi реализираха кардинално единодушие за съглашение за повишение на заплащането, откакто привлякоха самостоятелни медиатори, с цел да пресечен дългогодишния си спор, показаха в понеделник и от двете преговорни страни, съобщи Ройтерс.

Отговорните комисии в асоциацията на работодателите BDLS и синдиката имат време до обяд във вторник да одобряват или отхвърлят рекомендацията на арбитража, като до тогава Verdi би трябвало да се въздържа от апели за стачки.

Според изказване на Федерална асоциация на фирмите за въздушна сигурност) рекомендацията планува нарастване на заплатите сред 13,1% и 15,1% в границите на 15 месеца за към 25 000 чиновници по сигурността на летищата в страната.

Най-голямата стопанска система в Европа беше наранена от поредност от разрушителни и скъпи прекъсвания, засягащи въздушния и железопътния превоз, защото служащите изискват по-високи заплати, с цел да се оправят с въздействието на инфлацията.

Стачките доведоха до прекъсване на работата на 11 летища в цяла Германия през февруари и също по този начин мощно засегнаха въздушния трафик първоначално и средата на март, припомня Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР