Работодатели публикуваха рекордните 11,5 милиона свободни позиции през март, което

...
Работодатели публикуваха рекордните 11,5 милиона свободни позиции през март, което
Коментари Харесай

Рекордни 11,5 милиона нови работни места са открити в САЩ през март

Работодатели разгласиха рекордните 11,5 милиона свободни позиции през март, което е още едно доказателство за " стегнатия " пазар на труда, който подтикна милиони американци да търсят по-добре платена работа и способства за най-големия скок на инфлацията от четири десетилетия, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Рекордните 4,5 милиона американци са напуснали работа през март - знак за увереността им, че могат да си намерят работа с по-добро възнаграждение и условия на труд.

Съкращенията, които са се движели към 1,8 милиона работни места месец преди пандемията да удари стопанската система при започване на 2020 година, са намалели до 1,4 милиона през март по отношение на 1,35 милиона през февруари, заяви през днешния ден Службата за трудова статистика.

Пазарът на труда в Съединени американски щати е в напредък. Работодателите са добавили приблизително над 540 000 работни места месечно през предходната година. Очаква се в петък министерство на труда да заяви, че стопанската система е генерирала други 400 000 работни места през април, съгласно изследване на " ФактСет " (FactSet). Това ще е 12-ият следващ месец, когато новоназначенията са 400 000 или повече.

Американската стопанска система и пазарът на труда се възвърнаха с непредвиден ритъм от късата, само че унищожителна криза поради ковид през 2020 година, задвижвани от огромните държавни разноски и доста ниските лихви, проектирани от Управлението за федерален запас (УФР).

През март потребителските цени са нарастнали с 8,5 на 100 по отношение на миналата година – " най-горещата инфлация " от 1981 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР