Работодатели и синдикати не се разбраха за промените в Правилника

...
Работодатели и синдикати не се разбраха за промените в Правилника
Коментари Харесай

От КТ “Подкрепа” изригнаха: Масов внос на работници ще доведе до замразяване или забавяне на увеличението на заплатите за българите!

Работодатели и синдикати не се схванаха за измененията в Правилника за използване на Закона за трудовата миграция и трудова подвижност, по време на днешната среща на Националния съвет за тристранно съдействие в Министерски съвет.

От КНСБ поддържаха препоръчаните промени, само че от КТ “Подкрепа” бяха твърдо срещу препоръчаните промени. В претекстовете си от синдикалната организация показаха, че измененията ще доведат до подбиване на заплатите на българските поради непознатите работнници.

Ваня Григорова от КТ “Подкрепа” бе безапелационна, че всеобщ импорт на служащи ще докара и до заледяване или закъснение на нарастването на трудовите хонорари за българсите служащи. Въпреки, че от КТ „ Подкрепа ” са срещу, останалите участници в Съвета поддържаха плана на Кабинета за използването на Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност.

Несъгласие имаше и по тематиката за промени в Кодекса за общественото обезпечаване. Участниците не реализираха консенсунс по смяна в Наредба за типа и условията за основаването и съхраняването на електронни документи в трудовото досие на служащия или служителя.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР