Работодател в Кипър бе осъден за смъртта на български работник

...
Работодател в Кипър бе осъден за смъртта на български работник
Коментари Харесай

Осъдиха условно кипърски шеф заради смъртта на български работник

Работодател в Кипър бе наказан за гибелта на български служащ при трудова акцидент. Той бе приет за отговорен, че не е обезпечил безвредни условия за работа и не е уведомил документално чиновниците си за рисковете, с цел да бъдат взети превантивни ограничения за отбрана.
Присъда от 8 месеца отнемане от независимост, условно за период от три години, и санкция от 2500 евро бяха наложени от Окръжния съд в област Фамагуста на шеф след траяло съвсем 3 години дело, оповестиха от Инспекцията по труда.
Загиналият при тежкия случай на 13 юни 2020 година е 64-годишен българин, прецизираха от общественото министерство.
Сънародникът ни е работил на портативна стълба по инсталирането на климатик в апартамент на втория етаж от постройка в Дериния, огромно село в източната част на страната. Той е паднал от близо 4 метра височина и е получил съдбовни пострадвания.
След инспекции Инспекцията по труда открива, че гибелта му е породена от нарушавания на разпоредбите за сигурност от страна на работодателя и предава случая в съда, съобщи БНР.
За възстановяване на работната среда в Кипър Инспекцията по труда ще актуализира процедурите за следствие на произшествия и наказателно гонене на нарушителите, споделиха от общественото министерство във връзка Световния ден за сигурност и здраве при работа, който се отбелязва всяка година на 28 април.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР