Работно съвещание във връзка с прогнозите за обилни валежи от

...
Работно съвещание във връзка с прогнозите за обилни валежи от
Коментари Харесай

МВР се събра заради прогнозите за опасно време

Работно заседание по отношение на прогнозите за значителни превалявания от сняг и дъжд, управлявано от министъра на вътрешните работи Младен Маринов, се организира в постройката на ведомството. Участваха енергийният министър Теменужка Петкова, министърът на околната среда и водите Нено Димов, заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, шефът на ГДПБЗН основен комисар Николай Николов, както и шефът на Национален институт по метеорология и хидрология проф. Христо Брънзов.

Направихме обзор и разбор на готовността за реакция с оглед прогнозите и предстоящо усложняване на метеорологичната конюнктура в страната, заключи министър Младен Маринов. Той напомни, че още през вчерашния ден Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ изпрати предизвестие и инструкции за ограничения до регионалните шефове и кметовете на общини, както и до ОДМВР и структурите на ГДПБЗН в страната. Към момента обстановката в страната е спокойна,  поради валежната конюнктура има пътни произшествия, както и няколко наводнени изби. Край Кърджали придошла вода от речен приток на едноименния язовир е заляла мост, основана е организация за потреблението на въжен мост, влажен сняг вали и в регионите на Пампорово и Превала, добави шефът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов. Той удостовери, че екипите в страната са в подготвеност за реакция при зараждащи усложнени обстановки.

По думите на министър Петкова, електропреносната мрежа е в редовност и все още няма обитаеми места без ток. Взети са и всички ограничения за своевременна реакция на спешните екипи, в случай че това някъде на територията на страната се наложи. Министър Нено Димов уточни, че е обезпечено непрестанно наблюдаване на язовирите  в страната и на този стадий няма мотив за терзание. Разполагаме с нужните материали за опесъчяване на пътищата в страната, увери и зам.-министър Нанков.

Министър Младен Маринов още един път прикани водачите на моторни транспортни средства да карат със съобразена с изискванията скорост и да съблюдават напътствията, разпоредени от институциите, с цел да не се позволяват тежки произшествия и усложнения по пътната инфраструктура.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР