Работният свят се трансформира с бързи темпове заради навлизането на

...
Работният свят се трансформира с бързи темпове заради навлизането на
Коментари Харесай

Адаптирай се бързо: Топ 5 умения, за да бъдете наети през 2024 г.

Работният свят се трансформира с бързи темпове поради навлизането на изкуствения разсъдък и други нововъзникващи технологии, изменящи се бизнес и потребителски потребности и неустойчив стопански пейзаж.

Всичко това оказва напън върху работещите да се приспособяват и да поддържат все по-високо движение.

Няма място за суматоха, споделя Андрю Фенел, създател и шеф на StandOut CV – платформа с шаблони за основаване на автобиографии.

Всеки експерт постоянно е трябвало да учи непрестанно и да усвоява нови умения, с цел да остане издирван на конкурентния пазар на труда, който ще бъде още по-динамичен през 2024 година, написа в публикация за Fast Company специалистът.

Разбирането кои умения ще са най-важни за работодателите в идващите месеци може да ви помогне да извършите идната стъпка в кариерата си, добавя той.

Екипът на StandOut CV основава лист, комбиниращ меки и твърди умения, за които счита, че ще бъдат най-търсени от работодателите през 2024 година и които биха могли да ви оказват помощ да бъдете наети.

АДАПТИВНОСТ

От отдалечена работа до бързи промени в технологиите, работният свят непрестанно се развива. Затова да бъдеш устойчив и адаптивен е решаващо умеене, което работодателите търсят в своята работна мощ. Те желаят чиновници, които могат да се движат в крайник с времето, да одобряват новите действителности и да се оправят с нови провокации.

Адаптивността също по този начин демонстрира, че имате отворен разум и може да бъдете новаторски, гледайки на измененията като на нови благоприятни условия за напредък. Това може да ви отличи от другите претенденти.

Най-добрият метод да покажете тези умения в автобиографията си е да дадете образци за моменти, в които сте поемали самодейност или сте реагирали бързо на промени. Количественото установяване на тези образци е преимущество, счита Андрю Фенел.

СПОСОБНОСТ ЗА РАБОТА С ДАННИ

Данните се трансфораха в най-голямата стока в света. От дребни и междинни предприятия до великански корпорации – във всяка компания има доста способи, по които данните могат да бъдат употребявани, и по тази причина работодателите търсят съществена просветеност в това отношение.

Не е нужно да сте специалист в обработката и анализирането на големи масиви от данни - работодателите желаят да видят, че имате аналитични умения, разбирате значимостта на данните за бизнеса и разпознавате някои от най-основните термини, показва специалистът от StandOut CV.

ТВОРЧЕСКИ ПОДХОД

Компаниите са наясно, че с цел да се откроят, те би трябвало да бъдат изобретателни и новаторски. Затова имат потребност от чиновници, които могат да разпознават мъчителни точки, да генерират нови хрумвания и да провокират статуквото.

Най-добрият метод да покажете тези умения е с увлекателна автобиография, която разказва в детайли по какъв начин сте употребявали творчеството си, с цел да окажете позитивно влияние върху бизнеса в предишното, поучава Фенел.

Можете също по този начин да покажете своята креативност и да се отличите в търсенето на работа, като напишете съдържателни прелюдия от един ред за себе си в професионални платформи като LinkedIn и не отговаряте със заучени изречения по време на изявлението за работа.

РАЗРЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИ

Светът е непредсказуем и не можете да контролирате всичко. В резултат на това решаването на проблеми и сериозното мислене постоянно ще бъдат търсени умения.

През 2024 година измененията ще продължат да провокират бизнеса и  работодателите ще чакат от чиновниците да показват способността си да проучват обстановката и да намират най-полезното решение. Това изисква логичен разсъждения, креативност и адаптивност – към този момент посочени умения в този лист.

ГРАМОТНОСТ В УСТОЙЧИВОТО РАЗВИТИЕ

Въпреки че може да наподобява като доста характерно умеене, стремежът към резистентност оказва въздействие върху бизнеса по целия свят и грамотността в това отношение се трансформира в преимущество за 2024 година

Тя демонстрира, че сте осведомени с проблемите на околната среда и екологичните практики и разбирате ролята, която бизнесът играе в борбата с климатичните промени.

Много компании също по този начин вкарват зелени начинания в опит да отговорят на изменящите се държавни разпореждания. Така грамотността във връзка с устойчивостта ви дава още един късмет да докажете, че сте приспособими към измененията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР