Работниците в градския транспорт на София излязоха на протест заради

...
Работниците в градския транспорт на София излязоха на протест заради
Коментари Харесай

Служители в столичния градски транспорт протестират пред МС

Работниците в градския превоз на София излязоха на митинг поради отхвърли на страната да дофинансира бранша. Има действителна заплаха столицата да остане без публичен превоз, в случай че протестиращите не бъдат чути. Работниците се притесняват, че ще останат без заплати.

В 8 часа сутринта протестиращите блокираха за повече от час три основни кръстовища - Петте кьошета, Сточна гара и Лъвов мост. След това те поеха на паралелни шествия до постройката на Министерството на финансите. Оттам се реалокираха Министерския съвет. Исканията показва Екатерина Йорданова - ръководител на Съюза на транспортните синдикати в България:

" Тук сме, с цел да кажем, че, с изключение на за нашите работни заплати, ние би трябвало да се погрижим и за нашите работни места. И тъй като всяко понижаване на пробега, на което и да е от общинските сдружения, ще докара до загуба на работни места, само че освен. Ще докара и до утежняване на транспортната услуга за жителите ".

" Показахме какво би се случило в София без градски превоз, като блокирахме единствено три кръстовища ", акцентира Иван Кирилов - ръководител на Федерацията на транспортните служащи към " КТ Подкрепа ". Той разгласи, че в случай че не бъдат чути, София може да остане без градски превоз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР