Работниците са кръвта на всяко едно предприятие и всеки един

...
Работниците са кръвта на всяко едно предприятие и всеки един
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Работниците са кръвта на всяка фирма

" Работниците са кръвта на всяко едно дружество и всеки един министър без специалистите си надолу е нищо ". Това съобщи икономическият министър Емил Караниколов в утринния блок на Нова телевизия.

Той изясни, че най-големият призрачен сън, от който може да се опасява един министър е загубата на човешки живот, само че в този случай би трябвало да мислим, че всяко зло е за положително. Много тежка рецесия, доста сложна обстановка, само че ние би трябвало да излезем по-сигурни от нея.

За нашата стопанска система съм сигурен, че според от интервала, от който продължи главната рецесия за избавяне на човешки животи, с всеки минал ден положението ще бъде по-лошо, предизвести Караниколов.

По думите му такава форма на тежка рецесия, която да премине в криза, не се познава. Когато стартира една рецесия, тя нормално стартира в избран бранш. Преди ковид имало сигнали за закъснение на стопанската система. Нашата съществена цел е първо човешкият живот, акцентира икономическият министър.

Той увери, че ще има и безплатни средства, ще се оказва помощ на микро, дребни и междинни предприятия. Опашките пред бюрата на труда ще продължат, уточни Караниколов.

По отношение на ограниченията, които предлага страна за 60/40 или 70/30, Караниколов уточни, че ще се откри решението, само че като принцип е извънредно вярно, тъй като освен страната, само че и бизнесът има отговорнoст към хората.

" В последните няколко години стопанската система вървеше доста добре, никаква безработица, растеж на Брутният вътрешен продукт, растеж на износа ", подсети Караниколов.

Той още веднъж сподели, че служащите са жизненоважни за стопанската система. " Нямаме кръв без служащия. Мисля, че и бизнесът би трябвало да помогне на цялото население и те ще го създадат. Това като концепция е добре, с цел да може хората да останат на работа, а останат ли на работа, ще имаме подготвени предприятия при излизане от обстановката с ковид ", подчертава икономическият министър.

Според него най-трудното и тежкото е всички да си кажем " да, ние би трябвало да го създадем ". Караниколов счита, че в случай че след един месец обстановката с ковид бъде преодоляване, то българската стопанска система може да се оправи. Иначе той не желае да си мисли, че рецесията с ковид може да продължи 7-8 месеца.

Икономическият министър недоумява и какво значи кредитна почивка, тъй като по този начин могат да банкрутират банките. В умозаключение Караниколов уточни, че здравето, животът на хората е приоритет, а с взетите ограничения да останат на работа, да се заплащат заплати и осигуровки. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР