Работниците с неплатени заплати от „АМ Шуус“ в Дупница вече

...
Работниците с неплатени заплати от „АМ Шуус“ в Дупница вече
Коментари Харесай

Шивачките с неплатени заплати от Дупница започват работа

Работниците с неплатени заплати от „ Автомагистрала Шуус “ в Дупница към този момент стартират работа в прилежащи шивашки компании. Това е един от резултатите на взаимната приемна на КНСБ и Омбудсмана в града, открита на 29 януари.

Всеки ден служащи освен от въпросната компания, а и други компании от района с сходни проблеми посещават районен съд на КНСБ Дупница за трудовоправни съвещания, както и за препоръки, свързани с преустановяване на трудовите им контракти и подаване на заявки до Национален осигурителен институт за разпределяне на обезпечени вземания.

Конфедерацията им спомага и за оформяне от компанията на нужните документи за институции като Агенция по обществено подкрепяне ( за погашение на детски), за бюрото по труда и Национален осигурителен институт. Шивачките получават и подпомагане на място за подаване на заявки до Териториалното отделение на Национален осигурителен институт за кандидатстване за компенсации пред Фонд „ Гарантиране на вземанията на служащите и чиновниците “.

Приемната бе обещана от водача на КНСБ Пламен Димитров при визитата му в Дупница. От Федерацията на самостоятелните синдикални организации от леката индустрия пък са поели и интензивно извършват уговорката да насочат служащите към компании, които оферират положителни хонорари и условия на труд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР