Работниците на Автомагистрали-Черно море и днес затвориха за час възлово

...
Работниците на Автомагистрали-Черно море и днес затвориха за час възлово
Коментари Харесай

Протестиращи от "Автомагистрали Черно море" блокираха пътища в Бургас, Русе и Шумен

Работниците на " Автомагистрали-Черно море " и през днешния ден затвориха за час основно кръстовище по пътя от Русе към Варна в символ на митинг против неизплатените суми от страна на страната за осъществената от тях работа. Организаторите на митинга обаче получиха актове от Областно пътно ръководство в Русе.

Актове за блокиране на придвижването по път от републиканската пътна мрежа бяха формирани на уредниците на митинга от предишния петък и през днешния ден. Така синдикалните деятели Господин Янков и Пламен Петков понесоха лична отговорност като уредници на митинга против неизплатените суми на сдружението " Автомагистрали-Черно море ". На кръстовището по пътя към Варна пристигнаха чиновници на Областното пътно ръководство в Русе, само че те не пожелаха да разясняват дейностите си.
" Поканиха ме да им подпиша акт, аз им отхвърлих. Глобяват ме като уредник за митинга, че нямам право да затварям пътния сектор на едво, две. Уведомили сме община, полиция, област, всички са известени ".
Според синдикалистите митингите им ще продължат, в случай че не бъдат изпълнени настояванията им.

" Продъжаваме нашите дейности до момента в който имаме триумф ".

Това е трети митинг на служащите от шуменската пътно-строителна компания, които чакат 37 милиона лв. от държавната компания " Автомагистрали " за месеците април и юни.
В Бургас протестиращи служащи от „ Автомагистрала Черно море “ блокираха за половин час отчасти пътя на изхода на Бургас в посока София. В отворено писмо до служебния министър председател Стефан Янев, министри и Агенция " Пътна инфраструктура " уредниците на митинга от синдиката на КНСБ в сдружението упорстват за неотложно погашение на всички дължими средства на компанията. В Русе уредниците на митинга получиха актове от Областното пътно ръководство. В Шумен се образуваха над петкилометрови опашки от коли.

Кореспонденцията и срещите в Министерство на регионалното развитие не са дали чакания резултат. От районното министерство са декларирали, че те правилно са изпълнили предоставените поправки действия, само че АПИ е упълномощила работа за повече пари, в сравнение с е бюджетът и за тази година.

Преди дни, министър Виолета Комитова уточни, че сключването на контракти за ремонтни действия, без да е обезпечен нужният финансов запас, е процедура в бранша. За да бъдат платени парите на строителните компании, които са в същата обстановка, би трябвало да се актуализира бюджетът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР