Работниците и служителите в ТЕЦ Марица 3 в Димитровград се

...
Работниците и служителите в ТЕЦ Марица 3 в Димитровград се
Коментари Харесай

Енергетици пак излизат на протест

Работниците и чиновниците в Топлоелектрическа централа " Марица 3 " в Димитровград се афишират в отбрана на техните работни места заради нагнетяващото се напрежение в града и ще излязат на кротичък митинг пред сдружението в неделя в 11 часа.
Прочетете още
„ Не желаем повече група деятели да настройва обществеността в Димитровград съзнателно против нас и то с неподплатени и неотговарящи на действителността изказвания. По през целия ден четем какви нелепици се разгласяват в обществените мрежи по адрес на сдружението. Крайно време е това да спре и да ни се разреши да работим обикновено. В последната година инвестирахме доста и считаме, че резултатът е забележим “, сподели Юлиян Семерджиев - член на борда шефовете.

Очаква се доста от чиновниците да се включат в акцията дружно със своите фамилии, които също ще бъдат директно наранени, в случай че работата на сдружението бъде лимитирана. Дружеството е измежду най-големите работодатели в региона.

„ Все още не можем да повярваме, че в една правова страна част от Европейския съюз е допустимо международна екологична организация да показва обществено като „ мъжество “, противозаконното навлизане и поругаване на частна благосъстоятелност. За нас това е незаконен акт, който сложи в риск доста почтени жители поради разпалването на котела, което бяхме почнали и намиращата се наоколо подстанция на ЕСО, а не мотив за приветствия и почести. Искаме да защитим работните места на близо 300 димитровградчани и сме решени да случим енергийния преход в сдружението “, уточни Семерджиев.

От сдружението са входирали сигнал до българската прокуратура, в който в детайли е разказана случката от понеделник и се надяват сходни противозаконни и манипулативни актове да спрат да се правят на техен тил.

„ Потресени сме от безотговорността и арогантността освен на тези, които нелегално се качиха на охладителната кула, а и на всички тези, които получават пари, с цел да популяризират погрешни изказвания по адрес на сдружението обществено. Крайно време е терорът върху Топлоелектрическа централа " Марица 3 " да престане! Единственото, което желаеме е да работим умерено и да ни се разреши да приключим започнатите вложения за екологизиране на производството на сила в Димитровград “, разяснява още Семерджиев.

От сдружението считат, че у жителите на Димитровград се насажда безпричинно боязън и ненавист по отношение на работата на сдружението, с помощта на ежедневното разпространение на погрешна информация.

„ Днес се събрахме, с цел да заявим обществено решителността си, че сходни дейности не трябва да продължват да бъдат толерирани! Топлоелектрическа централа " Марица 3 " е енергиен обект, в който работят уреди с нараснала заплаха. Използват се и се съхраняват друг тип горива. Ето за какво продължаващото обществено обявяване на погрешна информация, касаеща замърсяване на околната среда в резултат на активността, съчетано с допускането на сходен жанр акции от страна на външни лица би могло да сътвори сериозна заплаха освен за чиновниците ни, а и за жителите, които по случайност са наоколо. Ако виновните за разпространението на неистини не понесат отговорност, това може да насочи обръщение към други членове на обществото, че за сходни хулигански действия и неистини не се носи отговорност “, сподели още Семерджиев.

Той съобщи, че активността на централата е напълно в унисон с настоящото законодателство и всекидневно се правят инспекции от способените органи, които не установяват проблеми, каквито се разясняват най-много в обществените мрежи, което е несъмнено доказателство, че съзнателно се разгласяват неистини.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР