Работници откраднаха пясъка от детска площадка в столичния квартал Лагера“. Родители

...
Работници откраднаха пясъка от детска площадка в столичния квартал Лагера“. Родители
Коментари Харесай

Работници откраднаха пясък от детска площадка, за да ремонтират павета на булевард“Цар Борис Трети“

Работници откраднаха пясъка от детска площадка в столичния квартал „ Лагера “. Родители снимаха видеоклип, който провокира отвращение в обществените мрежи. От Общината дадоха обещание да обезпечат нов пясък, описаха от BGonAir.

В понеделник двама мъже с кофа и лопатка взимат от пясъка в детския пясъчник, без да обръщат внимание на забележките, които им насочат хората в близост.

„ Аз мисля, че е невиждан случай, в който да се краде пясъчник от детска площадка. Още повече, че този пясъчник с много молби колкото да ни го докараха от „ Зелени системи “ – обезпаразитен пясък “, коментира жителят на жк. “Лагера “ Любомир Богданов.

Любомир е админ на Фейсбук групата на ж.к. „ Лагера “ и възмутените родители се обръщат към него за помощ. Една от майките е проследила служащите, с цел да види къде носят пясъка.

„ Една от майките ни алармира незабавно, като ни изясни, че това са строителни служащи, които пренареждат паветата на булеварда “, уточни Любомир Богданов.

Само на няколко метра от парка се намира бул. „ Цар Борис Трети “, където служащи правят ремонтни действия, предоставени от Столичната община.

„ Не, не, ние си имаме база, откъдето би трябвало да си взимаме пясък. Ако не ни стигне, не може да редим “, сподели един от служащите.

На питане на Bulgaria ON AIR от Столичната община дадоха отговор, че е осъществена инспекция и мъжете от клипа не са служащи от компаниите, с които общината има контракт. Въпреки това от дирекция „ Зелени системи “ ще обезпечат спомагателни количества пясък за пясъчника. А той е обичано място за игра на децата от квартала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР