Работници от ТЕЦ Марица Изток 2 излизат на протест пред

...
Работници от ТЕЦ Марица Изток 2 излизат на протест пред
Коментари Харесай

3000 работници тръгват към жълтите павета, искат отваряне на Плана за възстановяване


Работници от Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " излизат на митинг пред Народното събрание през днешния ден против плануваното затваряне. В този час те потеглят към столицата.

На паркинга на най-голямата топлоелектрическа централа у нас хората се събират, с цел да тръгнат два рейса.

„ Днес нашата акция е съпроводена от доста миньори и енергетици от цялата страна. Над 3000 души тръгваме за Народното събрание. Днес ще стоим на жълтите на павета, до момента в който нашите претенции бъдат чути и гласуването в Народното събрание да бъде в наша изгода “, разяснява ръководителят на КНСБ в Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ Деян Дяков.



Днес се чака депутатите да прегледат въпроса дали да задължат служебното държавно управление да предоговаря Плана за възобновяване и резистентност в частта му „ Енергетика “.

„ Притеснява ни ограничението с 40% на въглеродните излъчвания от въглищни централи. Това е невероятно и незаконно. Към този миг България се зарежда с 47% сила от Топлоелектрическа централа. Нашите претенции са заложени в проектодекларацията, която ГЕРБ внася през днешния ден в Народното събрание на второ съвещание. Преди една година беше реализиран консенсус въглищните централи да работят до 2038 година Няма за какво да затваряме въглищните си мощности авансово и по свое предпочитание “, съобщи Дяков.

Той уточни, че преди месец е имало среща в постройката на КНСБ и се е основала коалиция " Анти 40 ". Тогава са участвали представители на всички парламентарни групи, които са дали дали обещание през днешния ден депутатите да вземат решение за предоговаряне на проекта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР