Работници, които копаят в развалините на разрушения Мариупол, са открили

...
Работници, които копаят в развалините на разрушения Мариупол, са открили
Коментари Харесай

Кошмарът в Мариупол продължава - откриха 200 тела в мазето на срутен жилищен блок

Работници, които копаят в руините на опустошения Мариупол, са разкрили още 200 тела, оповестиха през вчерашния ден публични лица. Ужасяващото изобретение е направено в мазето на срутена жилищна постройка, съобщи съветникът на кмета Петро Андрюшченко. Мъртвите са били в положение на разложение, добави той, представен от „ Метро “.

Мариупол понесе едни от най-тежките премеждия по време на съветското навлизане в Украйна и се трансформира в знак на непокорството, когато притиснатите в ъгъла бойци оказаха последна поддръжка в продължение на месеци в стоманодобивния цех " Азовстал ". Сега Кремъл претендира за цялостен надзор над пристанищния град.

Президентът на Украйна упрекна Русия, че води " тотална война ", стремейки се да аргументи допустимо най-вече гибел. Такава война на европейския континент не е имало от 77 години насам, съобщи Володимир Зеленски в навечерието на тримесечната годишнина от нашествието.

Зеленски уточни ракетния удар, при който предходната седмица бяха убити 87 души в град Десна, като означи, че това е било едно от многото набези.

Твърдата украинска опозиция и западните оръжия стопираха настъплението на Москва, която в този момент се е съсредоточила върху източното индустриално сърце на Донбас.

Според Министерството на защитата на Обединеното кралство Русия е активизирала напъните си за завладяване на Северодонецк и околните градове - последните елементи на Луганск, в Донбас, които към момента не са паднали. Вчера то съобщи, че Русия е постигнала " някои местни триумфи ", само че добави: " Ако фронтовата линия в Донбас се придвижи още по на запад, това ще разшири информационните линии на Русия и евентуално ще докара до спомагателни компликации за снабдяването на нейните сили с логистични материали ".

Като се концентрира върху района, Москва изтегли някои сили от втория по величина град в Украйна - Харков. Жителите на града се редят на опашки с цел да получат хранителни артикули от първа нужда.

В окупирания Херсон назначен от Русия чиновник изиска от Москва да сътвори там " жизненоважна " военна база. Тя ще се трансформира в гаранция за сигурността, сподели Кирил Стремусов.

Официални представители на Украйна допускат, че Русия възнамерява провеждането на референдум за самостоятелност там. Стремусов съобщи, че районът ще изиска от Москва да го направи част от Русия, а Кремъл съобщи, че въпросът зависи от жителите на Херсон.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова войната " тъмен час в нашата обща история ", до момента в който се срещаше с сътрудниците си от Индо-Тихоокеанската коалиция за сигурност в Токио. Лидерите се договориха да изпратят на Украйна по-модерни оръжия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР