Работници и служители на Емко” отново протестираха тази сутрин пред

...
Работници и служители на Емко” отново протестираха тази сутрин пред
Коментари Харесай

От „Емко“ пак на протест въпреки върнатия лиценз


Работници и чиновници на " Емко” още веднъж стачкуваха тази заран пред постройката на Министерски съвет. Няколкостотин души се събраха под прозорците на премиера Борисов, до момента в който в отсрещната постройка на президентството се очакваше да стартира съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност. Пространството на така наречен " триъгълник на властта” бе цялостно и със чиновници на полицията, съобщи БГНЕС.

Протестиращите от " Емко” скандираха " оставка” и " дайте ни парите”. Те желаеха неотложно връщане на отнетите им контракти за произвеждане на муниции. В края на предходната седмица страната върна лиценза на сдружението, само че трансферира поръчките към ВМЗ Сопот. Хората упорстваха да бъдат признати от министър-председателя.

По-рано сутринта пред Българска национална телевизия министърът на стопанската система Емил Караниколов означи, че оръжейното сдружение е свободно да продава създадената си продукция, откакто лицензът му беше върнат. Отнемането на лиценза е в резултат на тежки нарушавания, при които готовата продукция се съхранявала на индустриалната площадка, с което се застрашавал животът на служащите и популацията. Заради отнетия лиценз за експорт, сдружението не е могло да извърши договорните си отговорности, само че съгласно министъра на стопанската система то е свободно да продаде продукцията си, защото към нея има огромен интерес.

Караниколов изрази и неразбиране за какво не престават митингите на служащите от " Емко " и видя в това опит за " рекет " към дъражавата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР