Работните места във ВМЗ Сопот ще бъдат запазени, нещо повече

...
Работните места във ВМЗ Сопот ще бъдат запазени, нещо повече
Коментари Харесай

ВМЗ Сопот с готовност да назначи на работа още 800 човека

Работните места във ВМЗ " Сопот " ще бъдат непокътнати, освен това - управлението на държавната компания има подготвеност да назначи още близо 800 индивида на работа.

Това стана ясно по време на извършена в Сопот среща сред изпълнителния шеф на ВМЗ " Сопот " Иван Иванов, членовете на борда и представители на синдикалните организации на КНСБ и КТ " Подкрепа ". На срещата са разисквани изискванията на труд и обществения пакет, въведен от новото управление, показват от оръжейния цех.

Иван Иванов е срещнал синдикатите с новата обществена облага, която се вкарва - отпущането на еднократна сума от 150 лева, която се дава един път годишно при прилагане на заплатен отпуск от служащия. Новата облага влиза в действие от 1 август.

Във връзка с изискванията на труд в завода, ще бъде основана комисия с присъединяване на представители на управлението и синдикатите, която да уточни листата на служащите, на които се поставя даването на мляко поради работата във нездравословни условия - облага, която новото управление вкара още веднъж след 22 години спиране. Предстои и слагането на диспенсъри за вода в цеховете.

Ръководството на ВМЗ " Сопот " и синдикатите са разискали и строителната стратегия предвид на изискванията на труд в завода. Предстои правенето на нова, цялостна строителна стратегия, с която синдикатите ще бъдат осведомени.
 Вдигат заплатите във ВМЗ
Вдигат заплатите във ВМЗ " Сопот "

Сумата е идентична за всички
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР