Работник на строителна площадка близо до черногорския пристанищен град Бар

...
Работник на строителна площадка близо до черногорския пристанищен град Бар
Коментари Харесай

Бурята в Черна гора взе две жертви

Работник на строителна площадка покрай черногорския пристанищен град Бар почина през вчерашния ден, откакто кран се срути по време на мощна стихия, а един човек беше погубен от гръмотевица на полуостров Лущица в Которския залив, заяви черногорската редакция на Радио Свободна Европа.

От полицията прецизираха, че служащият е умрял, до момента в който е бил в крана, който е рухнал.

" Един човек беше погубен от удар от гръмотевица на голф игрището ", допълниха от полицията.

Вчера сутринта Черна гора беше наранена от значителни превалявания, мощен вятър и гръмотевици. От черногорското Министерство на вътрешните работи показват, че заради механически аргументи Институтът по хидрометеорология и сеизмология не е могъл да планува силата и времевия период на бурята. От ведомството допълниха, че един човек е избавен в морето, а един служащ е леко ранен на пристанище Бар.

Вятърът в Бар е изкорени дървета, нанесе вреди на коли, както и на няколко плавателни съда в яхтеното пристанище. В изказване пред медиите, откакто посети Бар, министърът на превоза и мореплаването Филип Радулович сподели, че държавното управление ще окаже финансова помощ на града за справяне с последствията от бурята.

Заради мощната стихия през вчерашния ден е имало проблем с електрическата мрежа в няколко общини в Черна гора, оповестиха от черногорската електроразпределителна компания. В Подгорица и покрайнините ѝ доста улици са бяха наводнени, повалени бяха дървета и електрически стълбове. Комуналните служби излязоха на терен, с цел да отстранят вредите.

Метеорологичната работа заяви, че скоростта напразно е била до 200 километра в час. Лошото време нанесе вреди през вчерашния ден и в Сърбия и Босна.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР