Работник или служител, който е бил близък контактен на потвърден

...
Работник или служител, който е бил близък контактен на потвърден
Коментари Харесай

Официално: Промениха закона за мерките през извънредното положение! Вижте как ще работим, ако сме контактни със заразен

 Работник или чиновник, който е бил непосредствен контактен на доказан случай на COVID-19, ще може да минава към работа от разстояние или надомна такава. Това одобриха депутатите на второ четене с промени в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Това ще бъде допустимо, обаче, в случай че работата разрешава след документално известяван на работодателя. Условията и редът по надзор ще се дефинират със заповед на работодателя.

Депутатите удължиха с нови 6 месеца срокът на персоналните карти и паспортите, които изтичат в изискванията на пандемията от COVID-19. До миг в закона бе записано, че следва да бъде удължена за период от 6 месеца валидността на персоналните карти и на книжките, които изтичат в интервала 13 март -31 октомври. Сега законопроектът планува този период да се промени от 13 март до 31 януари идната година. По време на изключителна епидемиологична конюнктура службите за административен надзор на чужденците пък могат да продължат пребиваването с три месеца на лицата, които са влезнали на територията на България при изискванията на безвизов режим за краткосрочно престояване, както и на лицата, които са влезнали с виза за краткосрочно престояване.

Ако епидемиологичната конюнктура се усложни, ръководителите на съдилища ще основават организация за отлагане на делата с не повече от 30 дни. Освен това се планува, че на всеки, който се е съгласил да получава известия и призовки по каузи по имейла, те ще се връчват единствено по този начин. По време на епидемиологична конюнктура и два месеца след нейната анулация правосъдни съвещания ще се организират посредством видеоконферентна връзка. Депутатите върнаха опцията всички държавни и локални групови органи да организират съвещания от разстояние. Депутатите отхвърлиха предлагането на Движение за права и свободи по време на изключителното състояние или при оповестена изключителна конюнктура да не се закриват партии от съда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР