Работната група, съставена след протеста на Възраждане срещу зеления сертификат,

...
Работната група, съставена след протеста на Възраждане срещу зеления сертификат,
Коментари Харесай

Възраждане подготвят жалба срещу решението за влизане със зелен сертификат в парламента

Работната група, формирана след митинга на " Възраждане " против зеления документ, стартира работа в петък. Това заяви ръководителят на партията Костадин Костадинов пред публицисти в Народното събрание.

Работната група стартира да работи в петък, тя е от 12 индивида, има към този момент издадена заповед на министър-председателя, уточни той и изрази вяра във допустимо най-кратки периоди групата да излезе с компромисно решение, което да удовлетворява всички. Костадинов изясни, че първичният период на работа е бил до 2 февруари, само че процедурата е била забавена по виновност на Министерския съвет.

" В групата влизат 12 експерти, шест представители от страна на Министерски съвет и шест, посочени от нас, като това не са хора единствено и само от " Възраждане ". Ние посочихме, да кажем, проф. Андрей Чорбанов от " ИТН ", сподели Костадинов. " Спазили сме правилото на паритет, освен шест на шест, само че и експерт на експерт. Те са показали общопрактикуващ доктор, ние - също, те са показали патолог, ние - също, те са показали инфекционист, ние - също, те са показали имунолог - ние също ", добави той.

Попитан дали от " Възраждане " имат намерение да щурмуват още веднъж Народното събрание поради зеления документ, Костадинов отговори: " Нека да забележим какво ще каже работната група ".

От понеделник в постройките на Народното събрание се влиза след показване на зелен документ или негативен тест, а Националната работа " Охрана " /НСО/ няма право да попречва тези от депутатите, които не желаят да покажат съответния документ за COVID-19, осведомиха преди дни от Народното събрание.

Попитан по какъв начин е влезнал през днешния ден за съвещанието на Народното събрание, Костадин Костадинов разяснява, че депутатите от " Възраждане " са влезнали през вратата, както всякога. Нямам документ, тъй че няма какво да валидирам, съобщи той. Призоваваме всички останали жители да следват нашия образец и да не съблюдават тези дискриминационни ограничения, които са безусловно противозаконни и антиконституционни, добави Костадинов. По думите му, никой няма право да ги спре, с изключение на българската полиция. Ако някой се опита да ги дискриминира и да им забрани да упражняват правото си на труд, дано да се извърнат към нас, ние ще осигурим безвъзмездна правна и юридическа помощ на всеки, който е потърпевш поради тази дискриминационна процедура, сподели водачът на " Възраждане ".

Костадинов заяви, че сега приготвят тъжба до Конституционния съд против решението за влизане със зелен документ в Народното събрание и изрази вяра да съумеят да съберат нужния брой подписи. Надявам се по този метод да падне зеленият документ за всички останали, добави той. Не може и не трябва да има разлика сред националните представител и всички останали български жители, разяснява още Костадинов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР