Работната група при Белия дом, занимаваща се с проблемите на

...
Работната група при Белия дом, занимаваща се с проблемите на
Коментари Харесай

В САЩ е възникнал нов вариант на COVID-19

Работната група при Белия дом, занимаваща се с проблемите на битката с пандемията, предизвести за допустима поява на територията на Съединени американски щати на нов вид на ковид, който стартира да форсира разпространяването си, заяви тв каналът Си Ен Би Си, представен от Ройтерс.

Според документ, получен от малкия екран, с появяването на този нов вид специалистите свързват съвсем внезапния растеж на заболеваемостта от COVID-19 в Съединени американски щати спрямо пролетта и лятото, когато е циркулирал предходен вид на вируса, посочи Българска телеграфна агенция.

Според университета Джонс Хопкинс до този миг в Съединени американски щати за регистрирани 21 776 072 случая на заразяване с ковид, като са умряли 367 635 души. Съединени американски щати остават преди всичко по брой на инфектираните и на умрелите.

Новоизбраният президент Джо Байдън, който ще встъпи в служба на 20 януари, разгласи през вчерашния ден като една от първите си задания да обезпечи повече ваксини против вируса и да форсира имунизацията на популацията, която изостава от набелязаната федерална стратегия. Според нея още до края на 2020 година в страната трябваше да има 20 млн. имунизирани хора, а до през вчерашния ден в Съединени американски щати единствено 6 млн. бяха получили първата доза от имунизацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР