Работна среща със зам.-министъра на здравеопазването Евгени Григоров проведоха днес

...
Работна среща със зам.-министъра на здравеопазването Евгени Григоров проведоха днес
Коментари Харесай

Обсъдиха противоепидемичните за изборите в Хасковска област

Работна среща със зам.-министъра на опазването на здравето Евгени Григоров организираха през днешния ден в Хасково зам.-областния шеф Митко Петров и шефът на РЗИ доктор Соня Димитрова. Теми бяха бяха спазването на противоепидемичните ограничения при провеждането на изборите за народни представители на 4 април 2021 година и имунизационния развой в района.

Петров осведоми, че обезпечените от Министерството на здравеопазването персонални защитни средства и дезинфектанти, предопределени за безвредното осъществяване на изборите, към този момент са предоставени на общините. Той добави, че непрестанно се работи за основаването на добра организация за ​обезпечаването на здравната сигурност на изборния развой.

На срещата бяха разисквани и въпроси по отношение на ваксинаци​ята региона, като разпределението на ваксини по имунизационните кабинети против COVID-19 в региона. Д-р Соня Димитрова съобщи, че РЗИ-Хасково разполага с ваксини за всички, сложили си първа доза и благодари на зам.-министъра за доставката на новите 1250 дози от имунизациите на Pfizer/BioNTech и AstraZeneka, с които имунизацията продължава. Тя посочи, че имунизациите на Pfizer/BioNTech са предопределени за ре​ваксинация и ​ваксинация на ​хората от I, II и III фаза на Националния проект против Коронавирус 19, а AstraZeneka ще бъде поставяна назаявилите предпочитание да бъдат ваксинирани през електронния указател.

Зам.-министърът Григоров изрази удовлетворение от положителната съгласуваност сред институциите и ги поздрави за взаимната работа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР