Работна група подготвя промени в Наредбата за приобщаващото образование, като

...
Работна група подготвя промени в Наредбата за приобщаващото образование, като
Коментари Харесай

Министър Цоков: Подготвят се промени в Наредбата за приобщаващото образовани

Работна група приготвя промени в Наредбата за приобщаващото обучение, като задачата е да се решат съответни проблеми, сподели пред публицисти в Кърджали министърът на образованието проф. Галин Цоков, написа Българска телеграфна агенция. 

По думите му, работата на специалистите е в начална фаза и предстоят няколко съвещания, преди да бъде направен отчет с съответни оферти. Министър Цоков изясни, че стои въпросът за даровитите деца и по какъв начин дарбите и гениите им да бъдат оптимално развити. А от Кърджали пред министъра е подложен въпросът за нуждата от промени в Наредбата във връзка с децата със специфични просветителни потребности, както и тези с поведенчески проблеми. 

Попитан за  децата в прогимназиалния стадий и тяхната натовареност в учебно заведение, министър Галин Цоков отговори: „ Това което мислим е първо – напълно скоро ще бъдат подписани образователни стратегии, които се понижава фактологическата трудност. Но това няма да донесе основна смяна от позиция на понижаване на времето, в което децата са в учебно заведение или времето, в което те се приготвят за идващия ден. Основния проблем е, че би трябвало да се преструктурира по избран метод образователното наличие. “

Министър Галин Цоков бе в Кърджали по покана на шефа на Средно учебно заведение „ П. Р. Славейков “ Милко Багдасаров. С него бе и началникът на кабинета му – Наталия Михалевска. Гости при визитата бяха началникът на Регионалния инспекторат Ангелина Костова и ръководителят на  Общинския съвет – Мухаррем Мухаррем. С визитата, образователното заведение откри Славейковските дни, по случай патронния празник на школото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР