Работна група от експерти на Централната избирателна комисия, Министерството на

...
Работна група от експерти на Централната избирателна комисия, Министерството на
Коментари Харесай

„Дневникът е подправен” – доказателство, че изборните машини са защитени

Работна група от специалисти на Централната изборна комисия, Министерството на електронното ръководство, Българския институт за стандартизация и Българския институт по метрология се образува директно след изборите на 2 октомври.

Причината е надписът „ Дневникът е фалшифициран ”, който се появи при част от машините за гласоподаване, в изборния ден. Експертите изрично откриха, че върху машините няма опит за външна интервенция.

Надписът „ Дневникът е фалшифициран ” е доказателство, че отбраната на софтуера на машините за гласоподаване е сработила. Това изречение попада в каталога от неточности на софтуерния артикул, открити в процеса на засвидетелствуване на машините за гласоподаване, който извърши Министерството на електронното ръководство взаимно с Българския институт по стандартизация и Българския институт по метрология.

Надписът „ Дневникът е фалшифициран ” е изписан единствено на седем от близо дванайсетте хиляди машини за гласоподаване. Причина за пораждане на сходна неточност може да е разбъркване на флашките в слотовете на машината, дефектни флаш-памети, недостатък в USB слотовете, погрешно изключване на машините по време на работа.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР