Работна група от 14 магистрати и служители ще прегледат действащите

...
Работна група от 14 магистрати и служители ще прегледат действащите
Коментари Харесай

Сарафов заръча на 14 магистрати да прегледат правилата за работа в прокуратурата

Работна група от 14 магистрати и чиновници ще прегледат настоящите в системата на Прокуратурата на Република България вътрешноведомствени организационни и методически актове.

Това разпореди краткотрайно изпълняващият функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов.

Проверката касае актове по отношение на разпоредбите за работа по преписки и досъдебни производства, присъединяване на прокурорите в правосъдни производства, осъществяването на пълномощията им съгласно Конституцията и законите, както и до съсредоточаването на работата на магистратите върху същинските им прокурорски функционалности.

Работната група следва да изследва направените досега аналитични отчети в Прокуратура на Република България, рекомендации и мнения, отнасящи се до вътрешните правила на работа в прокуратурата и да организира разисквания с представители на районните, окръжните и апелативните прокуратури.

Целта е да се направи разбор предвид на нуждата от привеждане на вътрешните актове в прокуратурата в сходство с настоящата нормативна уредба и със наложителната правосъдна процедура, в това число с решенията на Съда на Европейския съюз (СЕС) и на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ), както и да се съберат оферти в тази тенденция.

Борислав Сарафов е разпоредил още да се обърне особено внимание на актовете, свързани със отговорностите за от време на време даване на информация.

Работната група би трябвало да изготви отчет и да предложи ограничения за усъвършенстване и облекчение на работата на прокурорите в период до края на месец юли.
 За 2 месеца Сарафов прави обзор за
За 2 месеца Сарафов прави обзор за " каузи на трупчета " против магистрати, депутати и министри

Включително и за закононарушенията срещу Републиката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР