Работна група, определена със заповед на министъра на вътрешните работи

...
Работна група, определена със заповед на министъра на вътрешните работи
Коментари Харесай

Бойко Рашков заръча анализ на Закона за движение по пътищата |

Работна група, избрана със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, стартира работа по разбор на в този момент настоящия Закон за придвижване по пътищата , оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Целта е да се направи обзор на нормативната база.

В изискванията на настоящия ЗДвП не се реализират в целокупност задачите, заложени в Националната тактика за сигурност на придвижването по пътищата в Република България ‪2021-2030 година, е посочено в претекстовете към заповедта. За образуване на трайна наклонност на понижаване на броя на тежките пътнотранспортни катастрофи и на потърпевшите е належащо да се продължат напъните за рационализиране на нормативната база, регламентираща разпоредбите за придвижване по пътищата, отговорностите и отговорностите на всички участници.

Както и да се основат ефикасни механизми и ред за бързо връчване на фишове, електронни фишове и наказателни постановления, и за дейно и навреме осъществяване на наложените санкции, допълват от вътрешното ведомство.

Специално внимание групата би трябвало да обърне и на отговорностите на всички институции във връзка с пътната сигурност и взаимоотношението им. На базата на разбора ще бъдат направени съответни оферти и рекомендации, в това число за това дали е нужен напълно нов закон. Те ще бъдат подложени на необятна полемика с присъединяване на специалисти и всички структури, ангажирани с проблемите на пътната сигурност, показват от Министерство на вътрешните работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР