Работите продължиха седмица без прекъсване. От гробовете бяха извадени 447

...
Работите продължиха седмица без прекъсване. От гробовете бяха извадени 447
Коментари Харесай

Приключи ексхумацията на масовия гроб в Изюм frognews.bg

" Работите продължиха седмица без спиране. От гробовете бяха извадени 447 тела. От тях 215 са дами, 194 са мъже, 5 са ​​деца и 22 са военнослужещи. Освен това са открити останките на 11 души, чийто пол не може да бъде избран сега ", написа във Facebook шефът на Националната полиция на Украйна Игор Клименко.

 

Както беше маркирано, " има доста тела със следи от мъчения. Полицейските криминалисти са изправени пред сложна задача: да разпознават тялото на всеки погубен човек. Роднините би трябвало да ги погребат по човешки метод ".

Клименко сподели, че " проверяващите деликатно документират всяко военно закононарушение, осъществено от съветски военнослужещи. Нито един подробност няма да бъде пропуснат, тъй като нарушителите би трябвало да бъдат осъдени ".

Той благодари на " следователите, правосъдните специалисти, спасителите и всички, които са взели участие в процеса на ексхумация. Това е сложна, само че доста значима работа ".

Шефът на Националната полиция също благодари на задграничните и украинските медии за отразяването на закононарушенията на Русия.

" Светът би трябвало да види и да помни зверствата на съветските мъчители ", акцентира Клименко.

Както беше обявено, на 10 септември украинските войски освободиха Изюм от руснаците, които постановиха надзор при започване на април.

На 16 септември президентът Володимир Зеленски съобщи, че повече от 400 тела, в това число такива със следи от мъчения, са открити в всеобщи гробове в освободения Изюм.

Русия обаче отхвърля да има виновност за гибелта на стотиците, заровени в всеобщия гроб.

Международната общественост прикани за следствие и санкции.

В Украйна са били осъществени военни закононарушения. Това е заключението на самостоятелната анкетна комисия на Организация на обединените нации за страната, направено въз основа на доказателства, събрани от четири украински района, оповестява " Ройтерс ".

" На базата на доказателствата, събрани от Комисията, тя заключи, че в Украйна са осъществени военни закононарушения ", съобщи Ерик Мьосе пред Съвета по правата на индивида в Женева.

Изявлението му идва след извършени следствия в областите Киев, Чернигов, Харков и Суми, където комисията посети 27 обитаеми места и разпита повече от 150 жертви и очевидци.

Разследването беше стартирано през май, когато висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет упрекна Русия в " противозаконни убийства ", наред с други закононарушения.

" Бяхме изумени от огромния брой изтезания в регионите, които посетихме. В момента комисията проверява сходни смъртни случаи в 16 града и обитаеми места ", обясниха следователите.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР