Работим усилено за реализирането на проекта за нова библиотека на

...
Работим усилено за реализирането на проекта за нова библиотека на
Коментари Харесай

Кметът Коцев: Работим усилено за реализирането на проекта за Библиотеката

Работим интензивно за реализирането на плана за нова библиотека на Варна. Това сподели кметът Благомир Коцев, като добави, че през последните 8 години не е правено нещо за нейната реализация. " Ние в този момент вършим това за 5 месеца ", добави той.

29 юли е крайният период на разрешението за градеж, а веднъж към този момент е удължаван. Няма по какъв начин да стане повторно, за това в този момент се работи стремително по старта на плана, стана ясно от думите му.

За реализацията са били заложени 60 милиона лв.. Общината обаче е направила актуализация на количествено стойностната сметка, която сочи, че все още са нужни 78 милиона лв.. Тези пари са обещани от Министерството на финансите. Сега се чака актуализацията да бъде утвърдена от Народното събрание, стана ясно още от думите на кмета на Варна.

Припомняме, че планът за градска библиотека бе определен след осъществяване на интернационален архитектурен конкурс. Сградата планува да има триетажен под земята паркинг, голям брой пространства и зали за разнообразни културни действия, техническа обезпеченост и доста други дадености. Проектът е за 7 надземни етажа, приключени със стъклена фасада и зелени пространства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР