Работим с аналог на коронавируса, който е изолиран през 60-те

...
Работим с аналог на коронавируса, който е изолиран през 60-те
Коментари Харесай

Доц. д-р Петрова: Коронавирусът може изобщо да не се прояви, ако имаме БЦЖ ваксина

„ Работим с аналог на ковид, който е изолиран през 60-те години. По реакциите на този по-малко патологичен вирус можем да предвидим по какъв начин биха работили нашите антивирусни субстанции върху настоящия вирус “. Това съобщи шефът на Института по микробиология към Българска академия на науките доцент доктор Пенка Петрова в изявление за Нова телевизия.

„ Институтът по микробиология работи в две насоки – разработки на антивирусни препарати, които биха могли да служат като дезинфектанти и терапевтици. Имаме синтезирани към 70 субстанции, които в този момент се тестват за първи път против ковид. 22 от тях са изключително обещаващи “, сподели още тя.

„ Имаме хрумвания и за ваксина. Изготвили сме план, който съдържа разнообразни насоки на деяние – създаване на ваксина, на нови диагностични средства и разнообразни други подходи “, уточни Пенка Петрова.

На въпроса дали има възможност в случай че си имунизиран с БЦЖ ваксина да изкараш болестта с ковид по-леко или въобще да не се заразиш, доцент доктор Петрова отговори, че имунизацията укрепва имунитета и сигурно това заболяване ще се изкара по-леко, а може и въобще да не се прояви, в случай че към този момент сме имунизирани.

Но също по този начин бе безапелационна, че никога БЦЖ имунизацията не би трябвало да се слага в този момент при хора, които са пропуснали да се имунизират, защото, в случай че попаднат в обстановка да се заразят с COVID-19, може да има доста по-големи затруднения.

Инфо:русе24

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР