Работим по местните приоритети и първите резултати са вече налице“. Това

...
Работим по местните приоритети и първите резултати са вече налице“.
Това
Коментари Харесай

Пловдивските ПП депутати обещават S-бан

„ Работим по локалните цели и първите резултати са към този момент налице “.

Това съобщи националният представител от Продължаваме промяната и ръководител на Комисия по външна политика Венцислава Любенова на днешната среща с народните представители от 16 и 17 МИР, която се състоя по покана на кмета на Пловдив Здравко Димитров.

„ Още по време на предизборната акция ние застанахме зад значимите цели на Пловдив и района. Днес мога да заявя, че S-банът на Пловдив публично ще се финансира с пари от Европа. След последните редакции, планът бе включен в Националния проект за възобновяване и резистентност на България. Градската железница за Пловдив даже е закъсняла, в случай, че от години има построена инфраструктура “, уточни тя.

Стратегическите планове на Община Пловдив бяха показани от кмета. Те включват завършването на Околовръстен път Пловдив, градската железница, водоснабдяване Въча, рекреация на река Марица, депа за твърди битови боклуци, качеството на атмосферния въздух, териториалното обединяване с общините „ Родопи “ и „ Марица “, южния обходен колектор.

Николай Ангов е уверен, че инфраструктурните планове ще доведат до растеж в развиването на Пловдив и района, само че акцентира, че е значимо да се гледа общата идея за развиването на община Пловдив. Той подчертава върху транспарантното разходване на средствата от Общината и съобщи, че в случай че няма преразход, депутатите от Продължаваме промяната ще поддържат и други значими и стойностни планове.

От Продължаваме промяната показаха, че с изключение на на инфраструктурните, би трябвало да се обърне особено внимание на просветителните и културни планове в града.

На срещата участваха още депутатите Николай Ангов, Александър Ракшиев, Йордан Маджунков, Гергана Данева от Продължаваме промяната, Иван Петков от Българска социалистическа партия за България, Христо Иванов от Демократична България, Елена Гунчева от Възраждане и Иван Тотев, Ангел Георгиев, Дани Каназирева, Иван Червенков, Младен Шишков от ГЕРБ-СДС.

Работната среща бе призната от народните представители като начало на ползотворно съдействие в името на Пловдив и пловдивчани. Предстоят още срещи с народните представители и с министри, с цел да могат да се осъществят значимите планове.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР