Работим по изграждането на система, чрез която ще обединим всички

...
Работим по изграждането на система, чрез която ще обединим всички
Коментари Харесай

Събев: Изграждаме система, която да обедини всички структури за граничен контрол

„ Работим по построяването на система, посредством която ще обединим всички структури, имащи отношение към граничния надзор , тъй че да действат доста по-бързо “. Това съобщи министърът на превоза и известията Николай Събев по време на среща с шефа на Постоянния секретариат на Транспортната общественост със Западните Балкани Матей Законшек, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Министър Събев посочи, че с цел да се усили успеваемостта на транспортните вериги , би трябвало доста да се съкратят изчакванията по границите. 

„ Нашата цел е да се основат условия за улеснено прекосяване през всички гранични пунктове , включително и със страните от Западни Балкани “, сподели Николай Събев.

По отношение на транспортен Коридор 8 министърът уточни, че за първи път от доста години направлението се преглежда в целокупност, а не като обособени планове. Това усилва добавената стойност на вложенията и смисъла на плана за цяла Европа, счита той. По думите му България, Северна Македония и Албания твърдо поддържат построяването на връзката сред Адриатическо и Черно море и ще работят координирано по плана.

„ Трите страни сега приготвяме общо мнение до Европейската комисия за включване на железопътното направление София-Скопие-Тирана-Дуръс в обсега на бъдещия кулоар от TEN-T мрежата „ Западни Балкани “, разяснява министър Николай Събев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР