Работим отлично с министъра на туризма Николина Ангелкова, неуместно е

...
Работим отлично с министъра на туризма Николина Ангелкова, неуместно е
Коментари Харесай

И Националният борд по туризъм против оставката на Ангелкова

Работим чудесно с министъра на туризма Николина Ангелкова, несвоевременно е да се желаят оставки, когато затваряме един сполучлив за поредна година сезон.
Това сподели Мартин Захариев, изпълнителен шеф на Сдружение Националния ръб по туризъм (НБТ) във връзка със мнение на УС на Асоциация на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА), че снемат доверието си от министър Николина Ангелкова.
„ Напълно не споделям това виждане. Вчера с нарочна декларация УС на Националния ръб по туризъм напълно поддържа напъните на Министерство на туризма и в частност съобщи, че работим чудесно с министъра на туризма Николина Ангелкова, както и с цялото българско държавно управление по решение на комплицираните и не дребни проблеми в туризма “, изясни Захариев.
„ Ние отчитаме извънредно сполучливите за поредна година пролетен и летен туристически сезон с растеж от 7,4%, както декларира националната статистика “, разяснява той и посочи, че заради липса на различен измерител към този момент няма данни, които да кажат друга друга от тази цифра.
„ Съгласен съм ненапълно с обстоятелството, че има една забележителна част от българския туризъм, която не е предходна на ярко, не е въведена в системата ЕСТИ, за която AБТТА упорства. Ние също настояваме за нея, само че повода тя да не бъде въведена не е в Министерството , а в бавните и бавни правосъдни процедури, заради обстоятелството, че тази социална поръчка беше обжалвана и тя е на фаза в съда. И изрично считаме, че въвеждането й ще бъде реалност във допустимо най-кратки периоди “, разяснява Мартин Захариев, представен от Фокус.
„ Най-важното, което желая да споделя, е, че считаме за извънредно несвоевременно към днешна дата да се желаят оставки тъкмо в този миг. Първо, когато затваряме един сполучлив за поредна година сезон. И, второ, след една забележителна интензивност на Министерството открихме туристически осведомителни центрове в Япония, а преди две седмици и в Шанхай. Започва и мощна акция в Ню Йорк по позициониране на България като атрактивна дестинация. Но най-много за това, че предстоят съществени промени в Закона за туризма, които ще прегледат статута на националните туристически курорти, както и редица други промени, които бизнесът упорства да се случат “, изясни той.
„ Ние помолихме с писмо следственото разискване за измененията в този Закон да бъде отсрочено с следващи два месеца, считано от края на септември за края на ноември, с цел да имаме задоволително време дружно с министерството и техните специалисти да достигнем до консенсусни текстове “, разяснява Мартин Захариев.
„ И тъкмо в този момент, когато следва това да се случи и когато имаме поддръжката на Министерството и на Парламентарната комисия по стопанска система и туризъм, да вършим такива рокади и да си играем на политически шахмат е просто неуместно от наша позиция “, съобщи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР