Работилницата за мартеници с чуждестранни студенти по Еразъм+“ се проведе

...
Работилницата за мартеници с чуждестранни студенти по Еразъм+“ се проведе
Коментари Харесай

Чуждестранни студенти твориха мартенички във Варна

Работилницата за мартеници с задгранични студенти по " Еразъм+ “ се организира тези дни в Техническия университет във Варна. Домакини бяха студентските клубове " Дизайн " и " Кафе, просвета и още нещо... ".

Това беше първото събитие, проведено за входящите студенти по стратегия " Еразъм+ ", със характерна устременост към направата на мартеници. Момчетата и девойките бяха осведомени с традициите към този хубав празник и с историите за това по какъв начин е зародил и кои са баба Марта, Пижо и Пенда.

Събитието се състоя в приятна и креативна конюнктура, където участниците имаха опцията да изразят своята характерност и креативност посредством направата на неповторими мартеници. В края на деня студентите бяха произвели над 200 броя мартеници. Ентусиазмът и желанието за творчество измежду участниците бяха забележими през целия развой. Освен заниманието, студентите по стратегия " Еразъм+ " се допряха до българските традиции и обичаи, които са значима част от културното благосъстояние на страната. Те показаха насладата си и споделиха, че с неспокойствие чакат идния празник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР