Работилницата на Културно-информационен център Малтепе“ до с. Маноле отвори врати

...
Работилницата на Културно-информационен център Малтепе“ до с. Маноле отвори врати
Коментари Харесай

Работилницата на Културно-информационен център „Малтепе отваря врати и за възрастни

Работилницата на Културно-информационен център „ Малтепе “ до с. Маноле отвори порти и за възрастни. Центърът в подножието на едноименната могила до неотдавна обучаваше единствено деца от детски градини и образователни заведения с просветителни цели.  Заради проявения огромен интерес и многочислени поръчки, креативната работилница стартира работа и с възрастни, които желаят да посещават курсовете по грънчарство.

Занятията се организират на дребни групи с до 10 участници.

„ Творческата работилница на Културно-информационен център „ Малтепе “ е предопределена за хората, които споделят пристрастеност към работата с керамика, каквито се оказа че има доста “, разяснява отговорникът на КИЦ „ Малтепе “ Дияна Мачокова.

По думите й не е елементарно да подчиниш глината, само че под вещото управление на експертите в Културно-информационен център „ Малтепе “, това става допустимо. Названието на курсовете е „ От топката глина - до керамичното украшение “.

По време на уроците феновете на грънчарството получават нови познания и умения, като в рамкате на две визити всеки има опция да измайстори произведение от керамика, съгласно личните си желания и да украси дома си с творението си.

Работилниците за възрастни се организират по прелиминарен график, оповестен в профила на КИЦ „ Малтепе “ във Facebook: Културно-информационен център „ Малтепе “. Необходимо е авансово записване на телефон 0888400792.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР