Работилница с Петя Кокудева, приказка за буквите, арт занимания с

...
Работилница с Петя Кокудева, приказка за буквите, арт занимания с
Коментари Харесай

Музейко“ организира работилници и занимания с букви за Деня на будителите

Работилница с Петя Кокудева, приказка за буквите, арт занимания с букви и работилница „ Малък печатар “ са измежду интензивностите, които „ Музейко “ провежда за Деня на будителите. През целия ден на първи ноември екипът е подготвил разнообразни занимания, осведомят от музея.

„ Обувки за срамежливци. Разтегателна събота. Мармалад против стрес от говорене пред аудитория. Буркан за бащи, които нямат време да мечтаят. Ако не сте чували за тези изобретения, следва ви вълнуваща среща! Бети и мечока Дърабъра те чакат в Гигантския чорап в " Музейко ", където малчуганите ще попаднат на нови открития, които им оказват помощ да поддържаме връзка по-добре с другите и със себе си “, описват от „ Музейко “ за работилницата с Петя Кокудева. 

В програмата на детския музей има и интерактивна приказка за буквите. От екипа описват, че всяко дете обича приказки, а разказаните от „ Музейко “ въвличат малчуганите в разнообразни столетия, като ги учи на забавни неща за заобикалящия ги свят, задълбочавайки тяхното любознание към минало, настояще и бъдеще. „ Заедно ще се срещнем със фамилията на буквите и ще научим повече за техните истории и завършения “, означават те.

Ще има и отворена арт зона „ Нарисувай ми с букви “. В нея дребните гости ще имат опция да изберат обичаната си писмен знак и да си нарисуват животно, чието име стартира с нея.

„ Така елементарно запомнят буквите, когато ги свързват с обичан воин или предмет. Неслучайно тъкмо по този начин са направени и букварите за най-малките. Децата развихрят въображението си, научават българските букви с лекост, упражняват фината си моторика, цветоусещането си и подтикват асоциативното си мислене “, описват от „ Музейко “.

В празничната стратегия е включена и „ Мaker Space работилница “: Малък печатар. В нея децата ще се потопят в света на печатарството и ще се срещнат с техниката „ монотипия “. Така дребните художници ще могат да развият своето креативно въображение и благодарение на нужни принадлежности и бои да изработят дребен постер или картина, споделят от музея.

В планетариума дребните гости ще се разходят из Слънчевата система и ще научат каква приказка се крие зад съзвездията над нас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР