Работилничка за спомени е първият роман на авторката Ан Иду-Тиве,

...
Работилничка за спомени е първият роман на авторката Ан Иду-Тиве,
Коментари Харесай

Работилничка за спомени… и за приятелство и любов

" Работилничка за мемоари " е първият разказ на авторката Ан Иду-Тиве, който излиза на български език. От 1 март читателите ще могат да се насладят на тази ободряваща и нежна история, която като топъл пролетен вятър ще отвее меланхолията на зимата.
Роман деликатност, който връща усмивката в живота. От всяко изречение лъха топлина, искреност и доброжелателност. Дори сложните моменти носят чувството за успокоение и приемане, което идва с мъдростта на годините. История за любовта, която няма възраст.
Алис от три години живее сама в къщата на починалата си баба в Северна Франция, само че я устоят родителите й. Независимо че е приключила Сорбоната, тя не съумява да получи предстоящата реализация в областта на университетските социологически проучвания.
Почти на трийсет е, без работа, без другари, останал й е единствено споменът за неслучила се обич. В желанието си да бъде независима, Алис взема решение да провежда работилнички по писане в два дома за остарели хора, още повече че дисертацията й е обвързвана с такива домове.
И това трансформира живота ѝ. Изобщо не е очаквала, че работата ще е по този начин забавна и че ще прочете толкоз разнородни и завладяващи истории. Уравновесената Сузан, поетът Пиер, безупречният Жорж, свенливата Мари, мър­мораната Жермен й разкриват свят, отдалечен и чужд. Разказват персонални мемоари за Съпротивата, за дълги пътешествия, трогателни истории за фамилиите и приятелите си и даже я изненадват с лирика. Искрени и спонтанни, те й споделят за неосъществена обич, за обич, която не се забравя…
Най-после нещо се случва в живота на Алис. Щастлива от триумфа на работилничките, тя стартира да води часове по творчество и в начално учебно заведение. За нея, за старците и за малчуганите работилничките се трансформират в стихия от страсти. Създават се топли връзки и нови приятелства; истории от предишното, нежни или мъчителни, се настаняват в сегашното и построяват бъдещето… Дори Алис разкрива своите сърдечни терзания. „ Добрите й старчета “ основават план „ Алис “, в който включват и децата. Бандата съзаклятници подхваща незабавни енергични дейности, с цел да оказват помощ на младата жена да откри любовта…
В „ Работилничка за мемоари “ творчеството и писането сближават, падат бариери, а думите лекуват. Това е сърдечна история за симпатични герои и техните вълнуващи мемоари, за топлите и откровени взаимоотношения сред поколенията, за непредвидени другарства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР