Работил в концентрационния лагер ЗаксенхаузенГерманската прокуратура повдигна обвинения срещу 98-годишен

...
Работил в концентрационния лагер ЗаксенхаузенГерманската прокуратура повдигна обвинения срещу 98-годишен
Коментари Харесай

98-годишен бивш германски нацист на съд за престъпления през Втората световна война

Работил в концентрационния лагер Заксенхаузен

Германската прокуратура повдигна обвинявания против 98-годишен някогашен нацист, упрекнат в подкрепяне и подстрекателство на над 3300 убийства, осъществени от надзиратели от печално известните подразделения на Секретен сътрудник по време на Втората международна война, заяви ДПА.

Мъжът, чието име не се оповестява, е работил в концентрационния лагер Заксенхаузен и се твърди, че е " подкрепял жестокото и подло ликвидиране на хиляди пандизчии ". Той е упрекнат в закононарушения, осъществени сред юли 1943 година и февруари 1945 година, оповестиха управляващите в Гисен.

Прокуратурата изясни, че делото ще бъде прегледано от младежката камара на съда покрай Франкфурт, в който са повдигнати обвиняванията, защото по време на закононарушенията обвиненият е бил младеж, съобщи Българска телеграфна агенция.

Миналата година психиатър е решил, че мъжът е кадърен да бъде изправен пред съда.

Около 204 000 души са интернирани от нацистите в концентрационния лагер Заксенхаузен, който се намира на към 35 километра северно от Берлин. Десетки хиляди умират от апетит, от работа до гибел или в газовите камери на елитните военни сили на Хитлер – Секретен сътрудник.

Хиляди други пандизчии умират по време на " маршове на гибелта ", когато са принудително евакуирани от лагера в края на април 1945 година и грубо измъчвани от надзирателите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР