Работих много години във Варна, но аз съм бургазлия и

...
Работих много години във Варна, но аз съм бургазлия и
Коментари Харесай

Злокачествените заболявания на бял дроб са все по-често срещана патология в България

Работих доста години във Варна, само че аз съм бургазлия и съм благополучен, че се върнах вкъщи, съобщи доктор Драгнев

В публицистичната поща на Флагман.бг получихме благодарствено писмо от Николета Младенова към Клиниката по Гръдна хирургия на болница „ Сърце и Мозък “ Бургас. Преди дни тя е изписана след престой и сполучлива интервенция в здравното заведение.

„ С почит и почитание желая да благодаря за съвършената организация на дейностите по здравни грижи в Отделението по гръдна хирургия.

Високото професионално равнище по здравни грижи, основано от старшата здравна сестра Анастасия Яръмова, направи престоя ми там удобен и здравословен. Всеки ден тя персонално се информираше за положението ми и контролираше медицинските и санитарно-хигиенните действия на подчинения й личен състав.

В отделението имаше човешко отношение и съдействие към пациента, почасова стерилизация и хигиенизиране на пространствата, безспорна сърдечност на личния състав и съгласуваност на дейностите вътре в отделението и с другите такива.

Респект към ст.м.с. Анастасия Яръмова, медицинските сестри и санитари за съвършено изпълняваните действия по разпоредбите за добра здравна процедура.

Възхитена съм! Благодаря им за комфорта! Поклон! “, написа пациентката.

Заради изказаните думи на признателност, потърсихме доктор Недялко Драгнев  – шеф клиника по гръдна хирургия към „ Сърце и Мозък “ Бургас за изявление:

- Д-р Драгнев, какво ви стимулира да изберете болница „ Сърце и Мозък “ и да замените Варна с Бургас?

- Работих доста дълги години във Варна, само че аз съм бургазлия и съм благополучен, че се върнах вкъщи. Екипът ни е извънреден. Изградихме колектив от млади и опитни лекари с отлична професионална експертиза. Перспективите пред нас са огромни. Болницата е оборудвана с високоспециализирана здравна инсталация от последно потомство. Съизмерими сме със международните здравни центрове. „ Сърце и Мозък “ е сборен облик на болничното заведение, в която всеки доктор мечтае да работи.

- В болничното заведение гостуваха международни величия в гръдната хирургия - проф. Томаш Щупник и проф. Диего Ривас. Какви бяха усещанията им?

- Проф. Томаш Щупник и проф. Диего Ривас организираха майсторски класове с нашия екип. Заедно, проф. Щупник извършихме еднопортална ВАТС – горна дясна лобектомия за малко над два часа. Пациентът се възвърне извънредно бързо, с минимална потребност от лекарства в постоперативния интервал. Беше проведен  курс на създадени от него симулатори за ВАТС хирургия. Участниците съумяха да извършат 4 типа извършения с възходяща трудност, в това число с потребление на ултразвукови ножици и автоматизирани съшиватели. Курсът бе упълномощен от БЛС и всички участници получиха оптималните 13 точки, полагащи се за дълготрайно образование в курс с интернационален преподавател. Проф. Щупник беше очарован от болничното заведение и от екипa ни. Очакваме го още веднъж за втори стадий на курса.

Проф. Диего Ривас е експерт от международна големина, с извънреден опит,  оперирал в над 120 страни. Експертизата му обгръща белодробни трансплантации, лекуване на тумори на белите дробове, дихателните пътища и медиастинума. Проф. Ривас и екип от гръдните ни хирурзи  направиха първата в България еднопортална робот-асистирана белодробна резекция. Тази техника на минимално инвазивна намеса е извънредно подобаваща за онкологично заболели пациенти с белодробен карцином, изключително при такива с труднодостъпни тумори на белия дроб. Техниката Uniportal RATS е въведена в света от проф. Ривас едвам преди две години, а страната ни една от дребното страни, в които тя е сполучливо приложена. Той съобщи, че,Сърце и Мозък’ може да се мери с най-хубавите високотехнологични лечебни заведения в света. Всичко това ме прави извънредно горделив. Българският Кардиологичен Институт е одобрена конструкция от интернационална значителност, по тази причина е напълно естествено международно известни светила в медицината да одобряват поканите за посещение във високотехнологичните ни болнични комплекси.

- Клиниката по Гръдна хирургия в Бургас организира безвъзмездни прегледи по Програма „ Грижа за Вас “ за предварителна защита на злокачествените болести. Каква е повода за появяването на белодробните тумори?

Програмата „ Грижа за Вас “ реализира задачата на Българския Кардиологичен Институт за възстановяване на достъпа по профилирана здравна помощ, удължение и възстановяване качеството на живота. Повечето случаи, които оперираме тук са онкологични. Злокачествените болести на бял дроб, гръден панер и средостение са все по-често срещана патология в България. Благодарение на развиването на образната диагностика, новаторските лечения и оперативни техники - тези болести, открити в точния момент, имат по-добър ход и прогноза. Важно изискване за това е ранното диагностициране на болестта. Клиниката по Гръдна хирургия към,Сърце и мозък’ Бургас разполага с чудесно готови и одобрени експерти по хирургични болести на бял дроб. Използваме оптимално щадящи способи при хирургичните интервенции, които понижават болничния престой и разрешават бързо връщане на пациентите към нормалното им всекидневие.

Използвам момента да припомня на пациентите от Бургас и района, че могат да запишат час за обзор по стратегия „ Грижа за Вас “ на тел. 056703003. Прегледите се организират всеки понеделник и сряда от 14:00 ч. до 15:00 ч.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР