Работи се по три основни версии за инцидента, при който

...
Работи се по три основни версии за инцидента, при който
Коментари Харесай

Основната версия за инцидента с автобуса остава преумора и заспиване на шофьора

Работи се по три съществени версии за случая, при който рейс с пасажери се обърна на автомагистрала „ Тракия” в понеделник вечерта. Първата е, че е налице изтощеност и заспиване на лидера, идната е съществуване на техническа нередовност, а също по този начин и за присъединяване на трети злоумишлени лица, които биха могли вероятно да заслепят или да го засекат. Това сподели в предаването „ Тази сутрин” Мина Грънчарова от районната прокуратура.

Към момента от събраните доказателства най-вероятна е версията за съществуване на изтощеност, само че се работи и по останалите.

До момента разпитаните очевидци удостоверяват тезата, че водачът е бил изнемощял и, че е налице моментно заспиване , което е довело да загуба на надзор над ръководеното от него транспортно средство.

Предстои назначение на автотехническа експертиза, която ще откри дали е бил изправен рейсът, както и механизмът на настъпване на злополуката, добави Мина Грънчарова.

Обвиненията на водача са по член 343 алинея 3 – отнемане от независимост от 1 до 6 години за причиняване на телесна щета на повече от 1 лица.

Автобусът е имал инсталиран аналогов тахограф, в който е сложена остаряла карта, картата е на 4 дни и върху нея писецът това устройство е записвало едно върху друго, т.е. записът е безусловно неразбираем и тази карта е на друго лице, изясни Мина Грънчарова.

--> След влизането на България в Европейски Съюз са въведени тахографите. Те са техническо средство, което се инсталира в рейса и регистрира дистанцията, времето, почивките, скоростта, както и държанието на лидера при ръководство на рейса, почивките му и цялото му държание по време на ръководството на рейса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР