Работи се по разработването на с остатъчна ефективност“. Това каза

...
Работи се по разработването на с остатъчна ефективност“. Това каза
Коментари Харесай

Работи се по създаването на дезинфектанти с остатъчна ефективност

„ Работи се по създаването на с остатъчна успеваемост “. Това сподели пред БНР Милена Николова от лабораторията по стерилизация и дезинфекция към Националния център за битка с паразитните заболявания.
Дезинфектантите, чиято приложимост зачести поради локалната отбрана против коронавирусната зараза, се трансфораха в топ маркетингов артикул, само че и в обект на наблюдаване в лабораторията, където не стопират да тестват артикули, изключително тези с остатъчна успеваемост. Освен артикули, специалистите в лабораторията са почнали да изследват кожата на ръцете ни, по какъв начин тя реагира на новата хигиенична среда.
Според Николова има объркваща информация по промотирането на някои дезинфектанти:
„ Често се бърка това, че дезинфекцията е с остатъчна успеваемост. Няма сходно нещо, подобен дезинфектант, който да пази ръцете 6-8 часа, няма в България. Дезинфекцията е моментно деяние, почиства се каквото има по ръцете “.
 Дезинфектанти менте на пазара засече инспекция Дезинфектанти менте на пазара засече инспекция
При осъществена инспекция е било открито, че на българския пазар има над 100 козметични продукта, които са с искания за дезинфектанти...
По думите на Милена Николова етеричните масла ненапълно имат антисептично свойство, само че главната роля играе дейното вещество – етанол, пропанол.
Дезинфекцията на ръцете се предлага да бъде до пет пъти дневно, съпроводена с хидратация.
„ Собствената флора по ръцете ни, нашата най-естествена отбрана, е толкоз намаляла, че по кожата ни са почнали да порастват спори, плесени, микроорганизми, които не би трябвало да са там. Дезинфектантите убиват освен патогените, само че и естествената ни флора, която ни е нужна “.
Препоръката на кожните лекари е потреблението на бариерни кремове след всяко миене на ръце, с цел да защищават от попадане на алергени върху кожата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР