Работещите в столичния градски транспорт готвят протест на 18 май

...
Работещите в столичния градски транспорт готвят протест на 18 май
Коментари Харесай

Патова ситуация с транспорта в София - без заплати или без плащане на ток и части

Работещите в столичния градски превоз готвят митинг на 18 май поради неизплатени заплати. Градският превоз ще работи в цялостен размер, няма да бъде спряно нито едно транспортно средство, увери ръководителят на КТ " Подкрепа " в столичния електротранспорт Георги Панайотов пред. Той акцентира, че все още безусловно всички заплати са им изплатени.

" През януари се организира съвет за обществено съдействие, където ни бяха сложени проблемите, които в този момент разясняваме. Последваха срещи в Народното събрание с всички ръководещи партии през февруари. Беше ни обяснено, че обезщетенията няма по какъв начин да се случат, а юни-юли ще има актуализация, където нещата може да се преразгледат. От КТ " Подкрепа " направихме кръгла маса през април, с цел да видят ръководещите плановете. Електортранспортът и Метрополитен заплащат към 6 млн. лева за електрическа енергия. Нещата са опрeли до неспособност ", описа Панайотов.
Според него има два разновидността в актуалната обстановка - или да не получават заплати, или да не се заплаща за електрическа енергия.

" Проблемите започнаха от момента, в който стартира пандемията. Преди това автотранспортът беше на много високо равнище. Спаднаха фрапантно приходите от пътникопотока, стартира да се усилва икономическата рецесия. След пандемията живеехме с вяра, че нещата отново ще тръгнат, само че стартира войната и фрапантно се подвигнаха горивата ", сподели на собствен ред ръководителят на КТ " Подкрепа " в столичния автотранспорт Йордан Младенов.
От думите му стана ясно, че управлението дължи доста пари за горива и доставка на части, а в даден миг доставчиците ще пресечен активност.

" Ако рейсът е механически нередовен, няма кой да го пусне да вози жителите. Но за дребни елементи се прави компромис - поставя се вода, в случай че сега няма антифриз ", уточни Младенов.
" Чакаме на 18-и страната да обърне внимание на нашите проблеми. Ако се спрат доставките на горива, естествено стопира и градският превоз. Проблемът в транспортния отрасъл е голям ", акцентира той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР