Работещите в “Пирогов“ ще получат заплатите си със закъснение и

...
Работещите в “Пирогов“ ще получат заплатите си със закъснение и
Коментари Харесай

Заплатите в “Пирогов“ закъсняват

Работещите в “Пирогов “ ще получат заплатите си със забавяне и вместо до 30-то число на месец май ще им бъдат преведени на 1 юни. Причината е, че болничното заведение получава парите си от НЗОК на части поради рецесията с ковид, а вторият транш е изработен от касата в последния вероятен миг в петък на обяд и и не са постъпили още по сметката на болничното заведение.

По принцип работещите в болничното заведение би трябвало да получат възнагражденията си сред 25-то и 30-то число на месеца.

Директорът на болничното заведение проф. Асен Балтов изясни, че заплатите на личния състав за април са 3.6 милиона лв.. На 26 май болничното заведение е получила за направеното от нея през април от Столичната здравна каса 2.8 милиона лева Още същия ден е превела в Национална агенция за приходите 1.5 милиона лв. за осигуровки, тъй като в случай че не се внесат, сметките ще бъдат запорирани. Отделно от това болничното заведение е трябвало да получи още 2.6 млн. лв. отплата поради рецесията с ковид, тъй че постъпленията ѝ да доближат 85% от заработваното преди рецесията.

“Очаквахме до през вчерашния ден в 17 часа да постъпят останалите фактурирани до 85% от избраните предели от НЗОК, само че те не постъпиха по сметката на “Пирогов “. Имам уверението на НЗОК след извършен диалог, че са преведени и ще бъдат в сметката ни забележими в понеделник заран. Автоматично ще бъдат подредени по персоналните сметки на всички чиновници и уповавам се да бъдат до 12 ч. освободени за харчене “, изясни Балтов.

Той разяснява, че като цяло заработеното от болничното заведение е 50% от нормалното за месеца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР