Работещите в Изпълнителната агенция Борба с градушките и други структури

...
Работещите в Изпълнителната агенция Борба с градушките и други структури
Коментари Харесай

ИА Борба с градушките готви протест, ако не бъдат осигурени средства за ръст на заплатите

Работещите в Изпълнителната организация " Борба с градушките " и други структури в системата на земеделието приготвят протестни дейности за началото на 2024 година, в случай че не бъдат обезпечени средства за растеж на заплатите им. Това заяви за БНР ръководителят на Федерацията на самостоятелните синдикати от земеделието към КНСБ Валентина Васильонова.

Въпреки извършените досега редица договаряния и митинги остава подценен трудът на работещите в Изпълнителна организация " Рибарство и аквакултури ", Областните дирекции на Държавен фонд " Земеделие " и Областните дирекции по земеделие, Изпълнителната организация " Борба с градушките ", както и отчасти в Изпълнителната организация по горите - сподели ръководителят на Федерацията на самостоятелните синдикати от земеделието към КНСБ Валентина Васильонова:

" Хората няма да се откажат от своя напън. Мога изрично да кажа, че както постоянно Изпълнителна организация " Борба с градушките " са непоколебими и в случай че те не видят изпълнени обещанията, които си дадохме неведнъж, и от политици включително, и от министър - че един ракетострелец ще получава чисто най-малко 1100 лв., а един висококвалфициран експерт с висше обучение ще получава най-малко 1400-1500 лв., те няма да отворят сезона ".

Надеждите са свързани с идното систематизиране по специфична методика на близо 300 милиона лв., които ръководещите предвидиха за превъзмогване на несъответствията в структури в администрацията.

Синдикалистите упорстват да вземат участие при направата на методиката: " Защото няма кой различен да знае по-ясно какви са несъответствията на работното място. Във време на празници, и то най-светли християнски празници, дано да оставим една вяра в хората, че нищо не е приключило и занапред има още да се взема решение въпроса със заплатите ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР