Работещите в две изпълнителни агенция - по рибарство и аквакултури

...
Работещите в две изпълнителни агенция - по рибарство и аквакултури
Коментари Харесай

Протест блокира пътя между Пловдив и Хасково тази сутрин

Работещите в две изпълнителни организация - по риболовство и аквакултури и " Борба с градушките " блокираха пътя сред Пловдив и Хасково при село Поповица с искане за 15% нарастване на заплатите.
Прочетете още
Хората стачкуват поради ниските си хонорари, които са близки до минималната работна заплата. Чувстват се излъгани, тъй като не са гласувани обещаните им нараствания.

" Защо останаха без нарастване - това би трябвало де попитате тези, които гласоподаваха бюджета в Народното събрание. Това са работещите в двете организации на Министерството на земеделието и храните с най-ниски работни заплати. Те извършват държавна задача и обслужват националната и европейската политика по селско стопанство. На процедура работят за 1000 лева, които като се приспаднат удръжките, стават 760 лева ", изясни представител на синдикатите пред Българска национална телевизия.

Повечето от хората са принудени да работят в допълнение на едно или две места, с цел да се оправят със своите разноски и непрестанно увеличаващата се инфлация.

Служителите на двете организации ще продължат с митингите си, а в случай че не бъдат чути, ще провеждат още затваряния на пътища, може да стигнат и до ефикасни протестни дейности.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР