Работещите с текстообработващи програми имат избор между поне 6 алтернативи

...
Коментари Харесай

6 безплатни алтернативи на Microsoft Word


Работещите с текстообработващи стратегии имат избор сред най-малко 6 други възможности на MS Word (снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft Word има своите поддръжници, само че намерете човек, който го обича, и евентуално ще намерите още няколко, които го ненавиждат. Всяка смяна в дизайна носи неприятни изненади, да вземем за пример скрива познати детайли от менюто. Успоредно с това има куп комплицирани и постоянно неизползвани функционалности. Въобще – има доста какво да се желае в един елементарен текстообработващ процесор. Затова има и други възможности.

За тези, които не се нуждаят от всички функционалности, предлагани от Microsoft Word, може да е мъчно да се оправдае заплащането на цената на този програмен продукт, изключително в света на дребния и микро-бизнеса, където всекидневно има потребност от базова текстообработка.

Затова има най-малко шест безвъзмездни и свободни други възможности на Microsoft Word.

Гугъл Docs

е най-популярната опция на Microsoft Word. Той е безвъзмезден за всеки с акаунт в Гугъл.

Ако ви трябват единствено главните функционалности на Microsoft Word, не е нужно да търсите освен това от Гугъл Docs – той покрива всички съществени потребности за текстообработка и е тясно интегриран с Гугъл Drive и други артикули на Гугъл.

Тъй като всичко се записва в облака на Гугъл, няма и да се притеснявате, че може да загубите работата си – Docs се записва автоматизирано след всяко натискане на клавиш, тъй че при положение на срив би трябвало да можете да продължите оттова, откъдето сте стигнали.

Гугъл Docs поддържа форматите.doc и.docx на Microsoft Word, тъй че не би трябвало да имате проблеми с импортирането и редактирането им.

Една от най-хубавите му функционалности за бизнес консуматори е съдействието в действително време. Ако споделите документ с различен консуматор на Гугъл, и двамата можете да сте в документа по едно и също време, да виждате позицията на курсора на другия консуматор, да гледате какво написа и да разговаряте между тях. Това е страховит инструмент за съдействие, който се откроява измежду текстообработващите стратегии.

Apache OpenOffice Writer

на Apache има типичен интерфейс, който, макар че може да наподобява малко натоварен, имитира менютата, които Microsoft изхвърли при стартирането на Office 2007. Определено ще се стори прочут на потребителите на Office 2003, с спомагателното преимущество, че към момента получавате актуализации и корекции за сигурност, което е значимо за един бизнес софтуерен пакет.

OpenOffice Writer има собствен личен формат на документи, само че също по този начин поддържа.doc и.docx файлове и прави страхотна работа за поддържане на форматирането при импортиране на тези видове файлове. Много от разширените функционалности на Microsoft Word са включени и в OpenOffice Writer, тъй че редактирането на комплицирани документи на Word няма да съставлява проблем.

Zoho Writer

е безвъзмезден инструмент за основаване на документи с чист интерфейс за писане и мощни вградени благоприятни условия. Писането на документи в Writer не разсейва потребителя, само че въпреки всичко значимите текстови принадлежности са на Ваше разположение.

Естествените функционалности на Writer, доста от които употребяват опциите на други приложения на Zoho, в действителност го отличават от болшинството текстообработващи стратегии. Пример е вграденият инструмент за изкуствен интелект Zia, който дава отговор за по-качествено наличие, бързи корекции на граматиката и прозрение в четимостта на документа за разнообразни аудитории.

Има функционалност за сключване на документи, която слага инструментите за електронен автограф напряко в документа, тъй че екипите да могат да преминат от чернова към утвърждение и сключване в едно и също пространство.

Възможностите за съдействие в действително време на Zoho Writer имат подробни контроли, в това число мнения, оферти, маскиране на текст за скриване на някои детайли от сътрудници и даже заключване на наличие за блокове от текст. Zoho Writer е основан за корпоративно съдействие, правни утвърждения и креативен екипи.

LibreOffice Writer

на Document Foundation, сходно на OpenOffice, е изцяло безвъзмезден артикул с отворен код, който предлага текстообработка, поддръжка за файлови формати.doc и.docx и всички принадлежности, от които елементарният консуматор на Microsoft Word ще се нуждае в една текстообработваща стратегия.

LibreOffice Writer и OpenOffice Writer си наподобяват по доста неща: жанр на интерфейса, поддръжка на файлови формати, липса на облачна интеграция и съдействие в действително време. И двата са стабилен избор за тези, които търсят безвъзмездна опция на Microsoft Word, и изборът на единия пред другия значително се свежда до персонални желания.

екранна фотография: Libre Office Writer

Един аспект на LibreOffice се откроява и той не е вътре в самото приложение – става дума за природата на платформата, ръководена от общността. Сътрудничеството на консуматори и разработчици за възстановяване на продукта е в центъра на вниманието при LibreOffice. Може би по тази причина е толкоз сполучлив. Точно този фокус трансформира LibreOffice в процъфтяваща общественост от консуматори и програмисти, които не престават да го усъвършенстват.

WPS Office Writer

Ако желаете текстообработваща стратегия, която има също толкоз функционалности, колкото Word, само че не желаете да плащате ненужно, вижте WPS Office Writer. Това е пълнофункционален пакет от приложения, който наподобява първокачествен.

прави множеството от същите неща като Microsoft Word и включва вградена облачна поддръжка, с цел да направи съхраняването на документи онлайн елементарно. Липсва му единствено опцията за съдействие в действително време.

екранна фотография: WPS Office Writer

Погледнете отзивите за WPS Office Writer и ще намерите доказателства, които удостоверяват какъв брой доста наподобява на Word. С включването на повече функционалности спрямо други безвъзмездни пакети този програмен продукт може да е точно най-предпочитаният за мнозина– изключително като се има поради, че не е нужно да плащате за него.

Тъй като всичко е гратис и висококачествено, има известна измама и може би към този момент можете да познаете каква е тя в нашата съвременна ера на „ безвъзмездни “ приложения: реклами. Не позволявайте това да ви разубеди да опитате WPS Writer. Все отново рекламите се демонстрират единствено в избрани обстановки, да вземем за пример когато желаете да употребявате определени функционалности като печатане или експортиране в PDF.

Ако би трябвало да извършите едно от тези неща, ще би трябвало да изгледате почти 10-секундна реклама, която отключва функционалността за 30 минути. Алтернативата за отърваването от рекламите е да се заплати годишна абонаментна такса от към 30 $ или 120 $ за пожизнен лиценз.

Microsoft Office Word онлайн

Не подценявайте безплатната опция на Microsoft на платената версия на. Подобно на Гугъл Docs, Microsoft Word Online е опростена, облачна версия на Word. Липсват му доста от разширените функционалности на локално конфигурираната версия на Word, само че за консуматори, които желаят безвъзмездна версия на Word, това е допустимо най-близката опция.

Документите, основани в Word Online, се записват в Microsoft OneDrive, а има и функционалности за съдействие в действително време като тези в Гугъл Docs. Един огромен плюс в интерес на Word Online е форматирането: в случай че създадете документ в Word Online и по-късно го импортирате в местна версия на Microsoft Word, той ще резервира форматирането по-добре, в сравнение с в случай че е изработен в Гугъл Docs.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР