Работещи в различни структури на държавната администрация се събраха на

...
Работещи в различни структури на държавната администрация се събраха на
Коментари Харесай

Държавни чиновници протестират пред МС, искат ръст на заплатите

Работещи в разнообразни структури на държавната администрация се събраха на митинг пред постройката на държавното управление, където в този час стартира съвещание.

На него би трябвало да бъде утвърдено държавно разпореждане за систематизиране на 268 милиона лв. от държавния бюджет - за нарастване на заплатите в другите ведомства.

Целта е превъзмогване на диспропроциите във възнагражденията, оповестява БНР.

На митинга пред постройката на Министерски съвет са представители на разнообразни структури - Агенцията за обществено подкрепяне, Агенцията по заетостта, гражданската администрация в Министерство на вътрешните работи, Държавна организация " Архиви " и доста други.

Акцията е взаимна. Тя е проведена от Синдиката на административните чиновници Подкрепа, Федерацията самостоятелни синдикати в държавното ръководство и организации към КНСБ. Причината е, че в плана на държавно разпореждане за систематизиране на тези 268 милиона лв. за растеж на заплатите и превъзмогване на диспропорциите в администрацията, от през вчерашния ден има направени промени в първичния вид на документа и плануваните суми за другите ведомства да се преразпределят. Сега, да вземем за пример, парите за Агенция " Социално подкрепяне ", както и на Национален осигурителен институт понижени с по два милиона лв..

" Заплащането в държавната администрация, обратно на митовете, които се разнасят, е унизително ниско, изключително що се отнася до експерти, специалисти. Време е това да се промени. В последна сметка страната действа посредством нас. Смятам, че сътрудниците в системата са задоволително квалифицирани, а заплатите, които се получават са цялостна насмешка. До момента се подиграваха с нас, а към този момент стартират да се гаврят. Обещават се едни бюджети, с които се усилват заплатите на сътрудниците му, включително, само че нищо не се прави, тъй като парите се трансферират към други администрации, може би предизборно се прави това нещо за операция на изборите и прочие ", споделиха протестиращи от Агенцията за обществено подкрепяне.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР