Работещи в метрото излизат на протестен митинг под надслов За

...
Работещи в метрото излизат на протестен митинг под надслов За
Коментари Харесай

Работещи в метрото излизат на протест, може да блокират станция Сердика

Работещи в метрото излизат на протестен протест под надпис " За достойнo систематизиране на средствата за нарастване на работните заплати в " Метрополитен ". Акцията се провежда от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ. Тя е планувана за 11 часа пред постройката на сдружението в центъра на столицата. Протестиращите обявиха подготвеност да блокират двата входа на метростанция " Сердика ".

Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ разгласи, че поддържа недоволството на служащи и чиновници в столичния " Метрополитен " поради опасения, че подписаното на 26 февруари съглашение с Терзиев за нарастване на възнагражденията в общинските транспортни сдружения с 15% от 1 март няма да се извърши във типа, в който е подписано. Притесненията са поради неналичието на консенсус измежду синдикатите по тематиката. От КНСБ желаят нарастването да е по 15% за всички работещи в " Метрополитен ".

За Федерацията на транспортните служащи към Конфедерация на труда " Подкрепа " обаче е недопустимо равно процентно нарастване с аргумента, че има огромни разлики в главните заплати в границите на една и съща специалност. Оттам показват да вземем за пример разликата в главните трудови хонорари при машинистите, която е близо 1000 лв. - най-ниската заплата е 1647 лв., а най-високата 2636 лева

Според " Подкрепа " нарастване на възнагражденията за всички с 15% ще задълбочи разликите в заплащането в границите на една и съща специалност и те ще набъбнат в допълнение. За някои ще се стигне до разлики от над 1100 лв., съобщи БНР.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР