Работата ви върви нормално. Имате сигурност. Дори се радвате на

...
Работата ви върви нормално. Имате сигурност. Дори се радвате на
Коментари Харесай

7 причини да обновите CV-то си, дори да не търсите работа

Работата ви върви обикновено. Имате сигурност. Дори се радвате на някои обществени придобивки. Чувствате, че имате бъдеще в компанията ви и нямате желание скоро да се местите от нея?

Мнозина са като вас, само че съгласно Business Insider в този интервал не би трябвало да забравяте CV-то си. Да, положителното ви старо CV, което може би не сте отваряли като файл в персоналния ви компютър от 4, 5 или повече години. Трябва да го прегледате и актуализирате.

Защо?  

1. Така ще си припомните професионалните си умения и достижения.  Ще си спомните какъв брой дълго сте работили на други позиции, преди да достигнете тази. Ще видите какво сте научили, качествата, с които сте се сдобили с твърдоглав труд. Това малко пътешестване обратно във времето ще ви помогне да си извършите нови краткосрочни и дълготрайни цели за кариерата и живота.

2. Ще видите защо би трябвало да имате самочувствие.  Когато се превърнем в пленници в детайлите на всекидневието забравяме какъв брой надалеч сме стигнали и в кои области сме се развили. Ревизирайте достиженията си от време на време и ще можете по-добре да наблюдавате професионалния си напредък. Ще осъзнаете, че сте станали по-добри даже по отношение на преди няколко месеца.

3. Ще разберете себе си по-добре.  Един от основните фактори за щастието и кариерното развиване е да си допустимо най-наясно със себе си. Всяка роля, която в миналото сте заемали, е отражение на това кой сте. CV-то ви е отпечатък освен на образованието и специалността, само че и на ползите ви, пристрастеностите, полезностите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР