Работата по Рибарското пристанище продължава интензивно, предаде репортер на Днес

...
Работата по Рибарското пристанище продължава интензивно, предаде репортер на Днес
Коментари Харесай

Работата по Рибарското пристанище в Аспарухово продължава интензивно

Работата по Рибарското пристанище продължава интензивно, съобщи кореспондент на Днес +.
Новоизградената дига във вътрешността в морето, която бурята преди две седмици унищожи, е съвсем възобновена, като дейностите по построяването и укрепването й не престават и сега.

Това, което следва по плана през актуалният и идващите месеци са напълно бетонови работи и създаване на структура на суша.

Пристанището има обходен път по кейовете с широчина 6 метра от всички страни, допускащ достъп и краткотрайно прекъсване на превоз, и 1 метър за инфраструктура - колонки за ток, вода, изпомпване на вода и отпадни такива, пожарни хидранти, осветителни стълбове и други

По западния мол на оборудването ще бъде обезпечена пешеходна алея. Предвидени са две панорамни площадки.

Главната цел на плана е след модернизацията на съществуващото рибарско пристанище да бъде обезпечено дейно, регламентирано, несъмнено и хигиенично разтоварване, предпазване, продажба и спедиция на уловената риба и водни организми.

Общата му стойност е 13,7 млн. лева, от които към 8 млн. лева е безвъзмездната финансова помощ, а 5,7 млн. лева - лично финансиране на Община Варна. Той включва рационализация и реорганизация на съществуващото рибарско пристанище с създаване на хидротехнически уреди в акваторията, инфраструктура с нужните уреди.

Целта е обезпечаване на опция за дейно, регламентирано, несъмнено и хигиенично разтоварване, предпазване, първа продажба и спедиция на улова.

Строителството се финансира по Процедура „ Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни тържища и покрити лодкостоянки “ на Програма за морско дело и риболовство 2014-2020 год. посредством Европейския фонд за морско дело и риболовство.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР