Работата по отстраняването на аварията на газопровода край Ветрино продължава.

...
Работата по отстраняването на аварията на газопровода край Ветрино продължава.
Коментари Харесай

След аварията край Ветрино: Очаква се възстановяване на подаването на газ тази нощ |

Работата по отстраняването на повредата на газопровода край Ветрино продължава. Очаква се тази нощ да бъде възобновен и преносът на газ от България към Румъния, Сърбия и Унгария. 

, като вредите са единствено материални. По-рано през днешния ден шефът на " Булгартрансгаз "  Владимир Малонов съобщи, че най-вероятната причина за случая е амортизирана инфраструктура.

Газопроводът е строен сред 1986 - 1988 година и повредата е първата у нас, която визира тръба с подобен размер - в тази ситуация 1,2 метра диаметър. Също по този начин последната инспекция на сектора е била през 2016 г. 

За възобновяване на целостта на газопровода се е наложила замяна на близо 27-километров сектор, като новите тръби към този момент са положени. В момента следва тяхното заваряване, след което ще бъдат направени и проби преди преносът на газ да бъде възобновен.

" Ще стартираме дейностите по засипване с фина пясъчна маса, уединяване на заварките, надлежно продухване на газопровода и неговото запълване “, сподели пред bTV шефът на " Булгартрансгаз ".

Междувременно от екоинспекцията във Варна оповестиха, че замърсяване на въздуха не е открито, макар че случаят е бил съпроводен със залпово приключване на природен газ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР